Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Μακελειό στην Αριζόνα - Χαροπαλεύει μέλος του Κογκρέσου, αναφορές για 6 νεκρούς


Συγκλονισμένη η αμερικανική κοινή γνώμη από το λουτρό αίματος στην Αριζόνα κατά τη διάρκεια ομιλίας της Γκάμπριελ Γκίφορντς. 20χρονος άνδρας άνοιξε πυρ, χαροπαλεύει η γερουσιαστής.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, άγνωστος άνδρας επιτέθηκε στο πλήθος και άνοιξε πυρ κατά πάντων. Η Γκίφορντς πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ αρχικά τα αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι έχασε τη μάχη για τη ζωή, τώρα, μεταδίδουν ότι βρίσκεται στο χειρουργείο, σε κρίσιμη κατάσταση.

Μόλις έγινε γνωστό περιστατικό, ψηφοφόροι της Γκίφορντς άνοιξαν σελίδα στο Facebook για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη της. Λίγο μετά, έγινε γνωστό ότι βρίσκεται ακόμη στη ζωή, σοβαρότατα τραυματισμένη
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, από τα τυφλά πυρά του δράστη, ο οποίος συνελήφθη, τραυματίστηκαν ακόμη 12 άνθρωποι, έξι εκ των οποίων φέρονται να είναι νεκροί!

Λίγες ώρες πριν τραυματιστεί θανάσιμα, η Γκίφορντς ανάρτησε στο twitter ένα τελευταίο post, με το οποίο καλούσε τους πολίτες της Αριζόνα στο σούπερ μάρκετ όπου επρόκειτο να μιλήσει. 
Το τελευταίο post της άτυχης γυναίκας
Η 40χρονη Γκίφορντς, μέλος των Δημοκρατικών, ήταν παντρεμένη με τον Αμερικανό αστροναύτη Μαρκ Κέλι. Ανέλαβε καθήκοντα ως βουλευτής της Αριζόνα τον Ιανουάριο του 2007 και τα ζητήματα στα οποία έχει δώσει έμφαση είναι θέματα όπως η μεταρρύθμιση του τομέα της μετανάστευσης, η έρευνα με βλαστοκύτταρα, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας και ο υψηλότερος κατώτερος μισθός.

Ήταν υπέρ της οπλοκατοχής, αν και Δημοκρατική, ενώ η Σάρα Πέιλιν είχε δηλώσει ορκισμένη εχθρός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου