Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πουλάνε το ωραιότερο κομμάτι της Κύπρου


Παράνομα τουριστικά δρομολόγια στα κατεχόμενα

Τριάντα έξι ολόκληρα χρόνια ο χρόνος έχει παγώσει στην Αμμόχωστο, και από τότε η πόλη με τις χρυσές ακτές που θεωρείτο από τα πλέον περιζήτητα τουριστικά θέρετρα του κόσμου,εκκενώθηκε.

Η Αμμόχωστος, που χαρακτηρίζεται η «πόλη-φάντασμα» παρουσιάζεται σε βρετανική ιστοσελίδα ως ιδανικός προορισμός διακοπών χωρίς να αναφέρεται πουθενά ότι είναι κατεχόμενη πόλη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», τουριστικά γραφεία διοργανώνουν πολυήμερες κρουαζιέρες στη Μεσόγειο συμπεριλαμβάνοντας στον προορισμό το λιμάνι της Αμμόχωστου.

Συγκεκριμένα στη βρετανική ιστοσελίδα «Cyprus Paradise» αλλά και στην «Green Island Holidays» προσφέρουν ταξιδιωτικά πακέτα με πτήσεις από όλα τα αεροδρόμια της Αγγλίας, τη στιγμή που σε ολόκληρη την πόλη υπάρχουν συρματοπλέγματα και η πρόσβαση στους Ελληνοκυπρίους είναι αδύνατη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Τουρκία έχει προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Αμμοχώστου προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να εγκαινιάσει το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας,κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, συνδέει τον κανονισμό για το απευθείας εμπόριο με την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Ο δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, μιλώντας στις «Αποκαλύψεις» υπογράμμισε ότι με πρωτοβουλία του έχουν συγκεντρωθεί περίπου 30.000 υπογραφές πολιτών οι οποίοι ζητούν την επιστροφή της πόλης στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Αμμόχωστος θεωρείται νεκρή ζώνη και δεν αποτελεί μέρος του εδαφικού, όπως ισχυρίζεται η Τουρκία. Πρόκειται δηλαδή για νεκρή ζώνη που έπρεπε ήδη να παραδοθεί στα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία με τη σειρά τους θα έπρεπε να παραδώσουν στους νόμιμους κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου