Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Σε επίταξη των ΜΜΜ προσανατολίζεται η κυβέρνηση


Πυρ και μανία κατά του Υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα είναι οι συνδικαλιστές στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι ετοιμάζονται να του δείξουν τη δυσαρέσκειά τους, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Ήδη, με ανακοίνωσή τους, οι εργοδηγοί του Μετρό (ΑΜΕΛ), του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ) και του Τραμ, οι οποίοι μάλιστα παραταξιακά πρόσκεινται στον σκληρό πυρήνα του «παλιού ΠΑΣΟΚ», επιτίθενται ανοιχτά κατά του Υπουργού και του υπενθυμίζουν τη δική του δήλωση: «Δεν είναι δυνατόν να κουνάμε συνεχώς το δάχτυλο δείχνοντάς το στους εργαζόμενους γιατί θα μας δείξουν κάποια στιγμή και τα πέντε δάχτυλά τους».
Η απάντησή τους, ενδεικτική των προθέσεών τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων: «Τα πέντε δάχτυλα τα βλέπετε ή έχετε το βλέμμα στραμμένο αλλού;»...
Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη γενικές συνελεύσεις από την πλευρά των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ η πρόταση του «σκληρού πυρήνα» πράσινων συνδικαλιστών είναι να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, για αύριο και μεθαύριο προτείνουν στάσεις εργασίας, αλλά για την ερχόμενη Πέμπτη ετοιμάζονται για 24ωρη απεργία, γεγονός που ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο της επιστράτευσης!
Από το Υπουργείο Μεταφορών κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, αλλά έχουν ήδη διαπιστώσει ότι δύσκολα θα υποχωρήσουν οι συνδικαλιστές.
Άρα, το τελευταίο όπλο που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση είναι αυτό της επίταξης, με τη δικαιολογία της καθημερινής ταλαιπωρίας που υπόκεινται χιλιάδες πολίτες. Έτσι και αλλιώς, το θέμα για το Υπουργείο οφείλει να έχει κλείσει εντός του μήνα, καθώς από τον επόμενο μπαίνει στη ζωή των πολιτών το νέο, ακριβό εισιτήριο (1,20 ευρώ για όλα τα μέσα πλην του μετρό και 1,40 ευρώ για όλα τα μέσα και για διαδρομή 90 λεπτών).
Αυτό σημαίνει ότι θα εκδοθούν μηνιαίες και ετήσιες κάρτες, που για να τις προμηθευτούν οι πολίτες θα πρέπει να έχουν σταματήσει οριστικά οι κινητοποιήσεις.
Συνεπώς, η επίταξη έρχεται ολοένα και πιο κοντά…
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου