Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Βουλιάζει παραδομένη στην κρίση η Ευρώπη

- Φήμες για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής
- Οργιάζουν οι κερδοσκοπικές πιέσεις στις χώρες της ευρωπαικής περιφέρειας
- Ατελείωτο γαιτανάκι φημών και διαψεύσεων για την διάσωση της Πορτογαλίας
- Αποδεικνύονται ''μικροί'' οι ευρωπαίοι ηγέτες





Παρά τις προσπάθειες τα χαμόγελα στις φωτογραφίες των κορυφαίων της Ευρώπης σε μνημόσυνο παραπέμπουν.Το ευρώ με ξεθυμασμένη πια δυναμική βουτάει καθημερινά σε αρνητικά ρεκόρ και η κρίση χρέους με την βοήθεια των κερδοσκόπων, γονατίζει διαδοχικά χώρες της ευρωζώνης που μοιάζουν πια ως λάφυρα στην τροπαιοθήκη μεσαιωνικού κατακτητή.
 
Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμετρώνται με την ιστορία και αποδεικνύονται από μέτριοι εως ολίγιστοι, όπως αποδεικνύεται από τα εως τώρα αποτελέσματα της διαχείρισης τους στην πρωτοφανή οικονομική κρίση.Ακόμα συζητούν διαφωνούν και ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο για την έκδοση ευρωομολόγου και για την διεύρυνση του μηχανισμού βοήθειας λειτουργώντας έτσι ως αφέτες για την κερδοσκοπική κούρσα που κορυφώνεται κατά του ευρώ.
 
Σύμμφωνα με πληροφορίες που μετέδοσε πριν από λίγο το City of Brussels πηγαίνουμε ''ολοταχώς'' προς έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες με βασικό θέμα συζήτησης τις κεροδοσκοπικές πιέσεις προς τις χώρες της ευρωπαίκής περιφέριεας, κυρίως προς την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς και το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου.
 
Τα επιτόκια δανεισμού στην περιφέρεια ιδίως της ευρωζώνης ''πετάνε'' ανεξέλεγκτα και η Πορτογαλία με ή χωρίς διαψεύσεις μοιάζει να περνάει το κατώφλι του μηχανισμού βοήθειας, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και ποιός ξέρει ποιά χώρα ακολουθεί.
 
Και ενώ άλλοι επιβεβαιώνουν και άλλοι διαψεύδουν τις επαφές και τις πιέσεις προς την Πορτογαλία, λες και πρόκειται για ανήθικες εξωσυζυγικές σχέσεις παντρεμένων, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα αγοράζει, χωρίς να το δηλώνει επίσημα, πορτογαλικά ομόλογα μήπως και αποθαρύνει κάπως τους κερδοσκόπους λειτουργώντας και ως ανάχωμα από τυχόν επίθεση στην Ισπανία.
 
Μετά από όλα αυτά φαίνεται απολύτως φυσιολογικό στη χώρα μας τα spraeds βρίσκονται γύρω από τις χίλιες μονάδες βάσης και ο γενικός δείκτης τιμών συο χρηματιστήριο να μοιάζει ''παντρεμένος'' με την πτώση που σήμερα στις 14.49 έφτανε το -1,79%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου