Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Σοκ στις ΗΠΑ - Μάχη δίνει η αμερικανίδα βουλετής Giffords μετά το μακελειό

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δώδεκα τραυματίστηκαν στο μακελειό που σημειώθηκε στο Τούσον της Αριζόνας στη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιούσε η αμερικανίδα βουλευτής Γκάμπριελ Γκίφορντς.

Η Γκίφορντς, 40χρονη βουλευτής των Δημοκρατικών, πυροβολήθηκε από τον δράστη του μακελειού στο κεφάλι εξ επαφής και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της.






Δράστης του μακελειού είναι o 22χρονος Jared Loughner, ο οποίος συνελήφθη.

Ο σερίφης Κλάρενς Ντάπνικ της κομητείας Πίμα, όπου σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο συλληφθείς αντιμετώπισε προβλήματα στο παρελθόν. ‘Μπορώ να σας πω ότι αυτό το άτομο ίσως έχει ψυχολογικό πρόβλημα’, δήλωσε ο Ντάπνικ.

Ο σερίφης πρόσθεσε ότι είχε υπάρξει επαφή στο παρελθόν ανάμεσα σε ανθρώπους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και το Λόουνερ όταν είχε προβεί σε απειλές δολοφονίας, αν και δεν ήταν κατά της Γκίφορντς. Πρόσθεσε ότι οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να μην έδρασε μόνος.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζον Μολ, όπως μετέδωσε το δίκτυο NBC επικαλούμενο αξιωματούχους της αστυνομίας, καθώς και ένα κορίτσι μόλις  εννέα ετών.

Απερίγραπτη τραγωδία χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την επίθεση κατά της Γκάμπριελ Γκίφορντς.



protothema

Τέτοια παράλογη πράξη βίας δεν έχει καμία θέση σε μια ελεύθερη κοινωνία, πρόσθεσε. Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε πως η Γκίφορντς έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου