Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Εκπληκτικό!! Η Ελληνική Γλώσσα Είναι Τραγούδι!!! Διον. Σαββόπουλος

Το να μιλήσεις σήμερα για την Ελληνική γλώσσα, την μοναδικότητά της, την αξία της, το μεγαλείο της και το κυριότερο την σοφία και τις κρυμμένες αλήθειες που κρύβονται σε αυτό το "υπέροχο, Θεικό εργαλείο" που σκοπό έχει την δημιουργία βασικά του πολιτισμού, της 
επιστήμης, των τεχνών και των γραμμάτων και μετά εργαλείο επαφής και συννενόησης των χρηστών, ίσως σε θεωρήσουν γραφικό, αιθεροβάμωνα και οι πιο "προοδευτικοί" ενδεχομένως και "εθνικιστή", με την επικρατούσα λανθασμένη έννοια του όρου και όχι με την πραγματική. 

Παγκόσμια ανακάλυψη από απόφοιτη του Πολυτεχνείου Κρήτης - Δημιούργησε την ηλεκτρονική «ταυτότητα καρδιάς»

Η νέα αυτή τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη για στρατιωτικούς λόγους στο Καναδά, όπου και η επιστήμονας Φωτεινή Αγραφιώτη έκανε μεταπτυχιακές σπουδές.


ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ''Ν'' ΚΑΙ Η ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

Ν = Νούς - Νόμος καί τά Νερά στήν φύσιν

Συμβολίζει το δημιούργημα, την ατομική ύπαρξη, τη Θεία αρχή που ενώνει τον ανταγωνισμό των δύο πόλων και τους ενώνει σε έναν. Ζώδιο ο Ζυγός.
Στο πνευματικό, η αιώνια δράση της ζωής. Στο νοητικό, η συνένωση των συγκινήσεων, η αμοιβαιότητα της στοργής. Στο φυσικό, η ισορροπία στη σχέση των φύλων.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Σπάνια φωτογραφία της Ακρόπολης το 1857!

Είναι ίσως η παλιότερη φωτογραφική απεικόνιση της Ακρόπολης, καθώς χρονολογείται στα τέλη της δεκαετίας του 1850! Η χρονολογία της φωτογράφισης δεν προσδιορίζεται επ’ ακριβώς, αλλά είναι ανάμεσα στο 1857 και το 1860.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Μιά επιστολή - καταπέλτης από την Ηθοποιό και Συγγραφέα Γωγώ Ατζολετάκη προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που μας εκφράζει όλους..........!‏


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ

Παρακολούθησα τις θριαμβολογίες σας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, που αφορούν στην επιτυχή έκβαση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την χειμαζόμενη χώρα μας. Και άκουσα δια των πρωθυπουργικών χειλέων σας, πως πλέον αρχίζει μια "καινούργια μέρα" για την Ελλάδα, πως πλέον η πατρίδα μας θα
μπει σε τροχιά ανάπτυξης !

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Οι τραγικοί θάνατοι της μουσικής

Η δολοφονία του Τζον Λένον από τα χέρια του διαταραγμένου Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, αποτέλεσε, για πολλούς που μεγάλωσαν στα '60s, το τέλος της νεότητάς τους. Ο Λένον είχε φωτογραφηθεί νωρίτερα να υπογράφει ένα αντίτυπο του νέου του άλμπουμ, Double Fantasy (ο πρώτος του μετά από πέντε χρόνια), στον μελλοντικό του δολοφόνο. 

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της αρχαιότητας

Η ιδέα για το στολισμό ενός δέντρου κατά τα Χριστούγεννα δεν είναι ξενόφερτη, όπως θεωρούν πολλοί. Στην αρχαία Ελλάδα παρόμοιο έθιμο υπήρχε, μόνο που το φυτό δεν ήταν έλατο, αλλά η Ειρεσιώνη.

Άραγε μόνο οι Έλληνες μιλούν ελληνικά;

«Ίλιγγος λέξεων που μόνο τα ελληνικά μπορούν να προσφέρουν, γιατί μόνο αυτά εξερεύνησαν, κατέγραψαν, ανέλυσαν τις ενδότατες διαδικασίες της ομιλίας και της γλώσσας, όσο καμμιά άλλη γλώσσα… Εδώ πάνω σ’ αυτήν την γη… έχουν γεννηθεί οι λέξεις, τα εντυπώματα και οι κατηγορίες του πνεύματος» Ζακ Λακαρριέ «Το ελληνικό καλοκαίρι».