Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Αύριο 24ωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Χειρόφρενο τραβάνε αύριο όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι σ’ αυτά ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε χτες η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν από τα ξημερώματα και για 24 ώρες όλα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ, το Μετρό,ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ο Προαστιακός και το Τραμ, ενώ αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα για αύριο δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ.
Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ.
Εξ άλλου, μεγάλη αναστάτωση αναμένεται να παρατηρηθεί και στις αεροπορικές μεταφορές, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στη στάση εργασίας – 12 το μεσημέρι έως 4 το απόγευμα – που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι τις ώρες εκείνες δεν πρόκειται να γίνει καμία απολύτως πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.
Για το λόγο αυτό, καλό θα είναι όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αύριο αεροπορικώς να επικοινωνούν με τις εταιρίες, γιατί θα επηρεαστούν οι πτήσεις πριν και μετά τη στάση εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν σε κατάργηση των Σ.Σ.Ε. για μια τριετία τουλάχιστον και δραστική περικοπή του εισοδήματός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου