Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Κόντρα Παπανδρέου – Καρατζαφέρη για το τέμενος

Αντιπαράθεση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΛΑΟΣ, προκάλεσε η ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη για το υπό κατασκευή τέμενος στην περιοχή του Βοτανικού.

"Είναι ντροπή, 25 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δεσμευτεί να υπάρξει τζαμί στην Αττική να μην έχουμε μπορέσει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο χώρο. Γι’ αυτό, πολύ γρήγορα, προχωρήσαμε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση στο να γίνει αυτό. Είναι δικαίωμα. Και προσωρινά, θα υπάρξει χώρος για την λατρεία των μουσουλμάνων", απάντησε  οπρωθυπουργός , απαντώντας στην  ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, , σχετικά με την "κινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων στην Αθήνα ".
Ο Γ. Καρατζαφέρης αναπτύσσοντας την ερώτησή του είπε πως κατέθεσε την συγκεκριμένη ερώτηση, στη Βουλή, όταν στο περιοδικό "Επίκαιρα" , που εκδίδεται από τον Όμιλο Λιβάνη, διάβασε ότι ετοιμάζεται εξέγερση στο κέντρο των Αθηνών. Ανέγνωσε, συγκεκριμένα, από το δημοσίευμα ότι "… πάνω από 5000 Αφγανοί που είναι από τους Ταλιμπάν, είναι έτοιμοι στην Αθήνα για έκρηξη".
"Μας λένε για συγκλονιστικά πράγματα. Ότι ήδη υπάρχουν μέσα εδώ, ότι υπάρχουν οργανώσεις που έχουν άμεση σχέση με ξένα κέντρα και οργανώσεις που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα. Οι τούρκικες μυστικές υπηρεσίες όπως φαίνεται, έχουν αποκτήσει εδώ και καιρό επαφή με φανατικούς φονταμενταλιστές που δρουν στα τζαμιά της Αθήνας και της επαρχίας" σημείωσε και πρόσθεσε: "Δεν πιστεύω ο κ. Λιβάνης να διακατέχεται από ρατσισμό και ξενοφοβία". Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε να συζητηθεί το θέμα με σοβαρότητα ευθύνη και χωρίς κομματικές ιδιοτέλειες.
"Είναι ντροπή γιατί η έλλειψη λατρευτικών χώρων οδηγεί σε ημι-παράνομους χώρους ή να βγαίνουν οι πιστοί στα πάρκα και να φαίνεται ως εξέγερση ή διαμαρτυρία, αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα φυσιολογικό γεγονός. Είναι ανάγκη για ευνομία σ' αυτόν το τομέα. Δεν αφορά μόνο τους αλλοδαπούς, που έρχονται στη χώρα και εγκαθίστανται, αλλά και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, μέρος της οποίας είναι στην Αθήνα και ζει και δουλεύει", είπε ο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου