Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

“Ακριβά δώρα” φέρνει η νέα χρονιά στους καταναλωτές


Mε "δώρα" και μάλιστα πολυτελείας...μπαίνει το 2011. Οι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις αυξήσεις πολλών προιόντων. Από την 1η Ιανουαρίου, ο ΦΠΑ θα αυξηθεί από το 11% στο 13% . Τι σημαίνει αυτό; Ακριβότερα προϊόντα σε σούπερ μάρκετ, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα κόμιστρα των ταξί και στα εισιτήρια των λεωφορείων, αλλά και στις εξόδους τους σε εστιατόρια και καφετέριες...


Συγκεκριμένα, από την 1η/1/2011 θα ανατιμηθούν αυτόματα κατά 2% τα είδη διατροφής (κρέατα, γαλακτοκομικά, πουλερικά, τα ψάρια, λαχανικά, φρούτα αβγά, ξηροί καρποί κ.λπ.), τα εμφιαλωμένα νερά, τα αναψυκτικά, τα σερβιριζόμενα φαγητά, τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, τα κόμιστρα των ταξί και τα εισιτήρια λοιπών θεαμάτων, τα οποία θα επιβαρύνονται πλέον με συντελεστή 13%.
Επίσης, από την 1η του νέου έτους αυξάνονται κατά 20 λεπτά τα τσιγάρα, λόγω της αναπροσαρμογής του πάγιου φόρου από το 10% στο 15%. Αυτό σημαίνει ότι ένα πακέτο ελληνικής καπνοβιομηχανίας, που σήμερα κοστίζει 2,40 ευρώ, θα πωλείται, μετά την επιβολή του φόρου, στα 2,60 ευρώ, ενώ οι περιπτερούχοι εκτιμούν ότι δεν θα μείνουν ανεπηρέαστα ούτε τα ξένα προιόντα. Οι αυξήσεις στο ΦΠΑ και στα τσιγάρα έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης έχουν πάρει την ανηφόρα λόγω των αυξήσεων στη διεθνή αγορά πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου