Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων αυτήν την εβδομάδα

Με εβδομάδα κινητοποιήσεων απαντούν οι εργαζόμενοι στις αλλαγές της κυβέρνησης στα εργασιακά, οι οποίες κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή και, με διαδικασίες εξπρές, αναμένεται να ψηφιστούν αύριο Τρίτη.

Την αρχή έκαναν με στάση εργασίας 11:00 - 17:00 τα μέσα μεταφοράς, που γενικά τραβούν χειρόφρενο όλη την εβδομάδα, ενώ η κορύφωση θα έρθει με την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και στην οποία συμμετέχουν σχεδόν οι πάντες: μέσα μεταφοράς, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, τραπεζικοί και άλλοι κλάδοι, που ετοιμάζουν σφοδρές αντιδράσεις στο νομοσχέδιο.

Αναλυτικά:

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τρίτη θα τραβήξουν χειρόφρενο όλη την ημέρα με εξαίρεση ελάχιστα δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού. Την Τετάρτη δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Την ίδια μέρα αλλά και την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν τα τρένα, ο προαστιακός και το τμήμα του μέτρο Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. Ειδικά την Τετάρτη, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και τα ταξί από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι.

Επιπλέον, χωρίς γιατρούς θα μείνουν τα ιατρεία του ΙΚΑ όλη την εβδομάδα. Οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε δύο 48ωρες απεργίες στις 13 και 14 Δεκεμβρίου καθώς και στο διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου, ενώ θα συμμετέχουν και στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου. Ετσι όλη την εβδομάδα τα ιατρεία του ΙΚΑ δεν θα λειτουργήσουν. Οι γιατροί ζητούν, μεταξύ άλλων, την ανανέωση των συμβάσεων έργου των συναδέλφων τους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου.

Παννατική στάση εργασίας θα κάνουν την Τρίτη από τις 12:00 έως τις 15:00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ συλλαλητήριο θα γίνει το μεσημέρι στο Σύνταγμα. 

Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Επίσης, την ίδια μέρα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι αλλά και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει ότι στις 15 Δεκέμβρη δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς ελληνικό αεροδρόμιο.

Παράλληλα, κλειστές θα είναι οι τράπεζες την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς οι τραπεζοϋπάλληλοι αντιδρούν στις μειώσεις των αποδοχών τους, ενώ απεργία διαρκείας ξεκίνησαν ήδη από την Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα. Τέλος, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσηςαπεργούν -εκτός από την Τετάρτη- και την ερχόμενη Παρασκευή καθώς και το Σάββατο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου