Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Δίαιτα υπόσχεται απώλεια κιλών με κατανάλωση απαγορευμένων υδατανθράκων

Αν η ζωή χωρίς ψωμί ή ζυμαρικά σας φαίνεται αβάσταχτη, θα χαρείτε να μάθετε ότι η νέα μόδα στις δίαιτες δίνει έμφαση στους «απαγορευμένους» υδατάνθρακες.


«Αντί για στέρηση, αποκλεισμό τροφών και μέτρηση θερμίδων, οι δίαιτες με υδατάνθρακες φέρνουν πίσω στο πιάτο μας φαγητό που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν επιτρέπεται να τρώμε αν θέλουμε να χάσουμε βάρος», λέει η Ελεν Κούνες, διευθύντρια του περιοδικού Health.
Μαζί με την διατροφολόγο Φράνσις Λάρτζμαν-Ροθ υπογράφουν το βιβλίο με τίτλο «The CarbLovers Diet» (σσ Η Δίαιτα όσων λατρεύουν τους υδατάνθρακες).
Αντίθετα με άλλες δίαιτες που τους περιορίζουν ή τους απαγορεύουν εντελώς, οι υδατάνθρακες είναι ο «σκληρός πυρήνας» της διατροφής στην CarbLovers Diet , η οποία θα πρέπει επίσης να είναι πλούσια σε τροφές με άμυλο ανθεκτικό στην πέψη, συστατικό που βρίσκουμε στις μπανάνες, τα φασόλια, τις φακές, τα ζυμαρικά, το μαύρο ρύζι, τις πατάτες και το ψωμί ολικής αλέσεως.
«Το άμυλο που είναι ανθεκτικό στην πέψη δεν απορροφάται από το λεπτό έντερο, και ταυτοχρόνως δημιουργεί ένζυμα που καίνε το λίπος και μας κάνουν να νιώθουμε πιο γρήγορα κορεσμό», λένε οι συγγραφείς.
Ισχυρίζονται ότι όσοι κάνουν την δίαιτα με τους υδατάνθρακες, η οποία δεν υπερβαίνει τις 1.200 θερμίδες την ημέρα, χάνουν μέχρι 2,7 κιλά την πρώτη εβδομάδα και 22,7 κιλά αν ακολουθήσουν το πρόγραμμα διατροφής για πέντε μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου