Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Εμφύλιος για το πολυνομοσχέδιο.

Αναβρασμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές να αντιδρούν ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για ΔΕΚΟ και εργασιακά. Πυρά κατά Παπακωνσταντίνου. Αρκετοί ζητούν ψήφο κατά συνείδηση, άλλοι δεν αποκλείουν να το καταψηφίσουν. Επίθεση Πάγκαλου στους συνδικαλιστές

Οξύτατη επίθεση  για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δέχθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μαζί με την Λούκα Κατσέλη, ενημέρωσαν τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.
Περισσότεροι από 20 βουλευτές πήραν το λόγο διαμαρτυρόμενοι ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στο κόμμα, καθώς ο υπουργός τους ενημερώνει αφού πρώτα συμφωνήσει με την τρόικα και υπογράψει για τη λήψη επώδυνων μέτρων.
Σημείωσαν ακόμα ότι ουσιαστικά καλούνται με την απειλή για την εκταμίευση των δόσεων, να ψηφίζουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος επώδυνα μέτρα.
Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν πολύ βαρύ, με τους βουλευτές να υποστηρίζουν ότι "καλούνται να επικυρώσουν ειλημμένες αποφάσεις για τις οποίες δεν έχουν ενημερωθεί".
Οι βουλευτές της συμπολίτευσης, ήταν οργισμένοι με την τακτική που ακολουθείται και ζήτησαν να καταργηθεί η ρύθμιση που δίνει στον υπουργό Οικονομικών την εξουσιοδότηση να υπογράφει τις επικαιροποιήσεις του μνημονίου, χωρίς προηγούμενη έγκριση της Βουλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν βουλευτές που ζήτησαν η ψήφος να είναι κατά συνείδηση.
Κουρουπλής: "Θα το καταψηφίσω αν..."
Χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ, είναι οι δηλώσεις του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Π. Κουρουπλή. Μιλώντας στον Βήμα FM 99,5, τόνισε ότι θα δώσει μάχη για αλλαγές στο νομοσχέδιο, ενώ δεν απέκλεισε να το καταψηφίσει.
Δήλωσε αντίθετος με την οριζόντια περικοπή μισθών στις ΔΕΚΟ, ενώ χαρακτήρισε λάθος την υπερίσχυση των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών συμβάσεων, με πρόσχημα -όπως είπε- την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
Επίθεση Πάγκαλου στους συνδικαλιστές
Με απαξιωτικό τρόπο αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θ. Πάγκαλος σε όσους αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη ομάδες που έχουν πολύ ισχυρή φωνή. Πενήντα υπάλληλοι εδώ, εκατό υπάλληλοι εκεί που φωνασκούν και κλείνουν τους δρόμους για να διατηρήσουν τα 500 ή τα 1.000 ευρώ που αδίκως απέκτησαν".
Ξεκίνησε η συζήτηση
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος άρχισε τη Δευτέρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ. Το πολυνομοσχέδιο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να ψηφιστεί, την Τρίτη, από την Ολομέλεια του Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου