Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Σαν σήμερα το 1994 η 17Ν δολοφονεί το διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Μιχάλη Βρανόπουλο.


Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 1994, στις 09.05 το πρωί, δολοφονείται ο Μιχάλης Βρανόπουλος, πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, έξω από το γραφείο του, στην οδό Σόλωνος 39 στο Κολωνάκι.
Τραυματίζεται σοβαρά ο οδηγός του Νικόλαος Γρίσπος. Ο δολοφόνος του Μιχάλη Βρανόπουλου πυροβόλησε τα θύματά του, διέσχισε ανενόχλητος την οδό Σόλωνος και ανέβηκε σε «παπάκι» που οδηγούσε συνεργός του. Το «παπάκι» ακολούθησε πορεία αντίθετη προς το ρεύμα της κυκλοφορίας και έστριψε αριστερά στην οδό Λυκαβηττού. Βρέθηκε αργότερα στην οδό Πρασσά και αποδείχθηκε ότι ήταν κλεμμένο, όπως και οι πινακίδες. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν το ίδιο 45άρι, με το οποίο η τρομοκρατική οργάνωση 17Ν είχε διαπράξει στο παρελθόν οκτώ ακόμη φόνους. Τι έλεγε η 17Ν
Η 17Ν ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας. Στην προκήρυξή της, που εστάλη στον ραδιοσταθμό Σκάι, τονίζεται ότι η απόφαση είχε ληφθεί από τον Ιούνιο του 1993 και γι' αυτό το πρώτο μέρος της γράφθηκε τότε. Για διάφορους λόγους τα μέλη της δεν μπόρεσαν να διαπράξουν τη δολοφονία παρ' όλο που προσπάθησαν αρκετές φορές. Σε αυτό το πρώτο μέρος της προκήρυξης η οργάνωση εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θεωρεί σκάνδαλο την πώληση της ΑΓΕΤ Ηρακλής («υπ' αριθμόν δύο υπεύθυνος, μετά το Μητσοτάκη, ο Βρανόπουλος» σχολίαζε η 17Ν).

tovima





τα πρακτικά της δίκης της 17Ν για την υπόθεση Βρανόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου