Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Με βροχές μπαίνει το 2011 – Δείτε τον καιρό ως την Τετάρτη


Βροχερό το σκηνικό του καιρού την πρώτη μέρα του νέου έτους. Ασθενείς βροχές στα δυτικά, που το απόγευμα θα ενταθούν και παγετός κατά τόπους στα βόρεια τις πρωινές ώρες. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα επικρατήσουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και το βράδυ στα νοτιά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 ενισχυμένοι σταδιακά στο Ιόνιο στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και αργότερα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το βραδύ θα αυξηθούν. Τη νύχτα, όμως, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοανατολικούς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανόν να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι: ασθενείς και η θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς ανέμους και η θερμοκρασία να κυμαίνεται από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. 

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπου στην Πελοπόννησο και το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της βόρειας χώρας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί και θα εξασθενήσουν. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις ανατολικές περιοχές, όπου στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και το πρωί στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. 

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ. Σε πτώση από τα βόρεια η θερμοκρασία. 

Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου στα δυτικά προβλέπεται λίγη συννεφιά. Στη βόρεια Ελλάδα η παροδικά η συννεφιά θα είναι αυξημένη με χιονόνερο η χιόνι κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο στα νοτιότερα και χιονόνερο η χιόνι στα βορειότερα. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια οπού τη νύχτα θα σημειωθεί παγετός. 

Την Τέταρτη 5 Ιανουαρίου στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς κατά τόπους βροχές η χιονόνερο στα νοτιότερα και χιονόνερο η χιόνι στα βορειότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, που το βράδυ θα γίνουν νότιοι έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός το πρωί κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου