Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Οργισμένη αντίδραση της Αγκυρας στις δηλώσεις Κ.Παπούλια

«Διαστροφή ιστορικών γεγονότων» και «μη ανταπόκριση στην κοινή λογική» αποδίδει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στον Κ.Παπούλια για τις δηλώσεις του σχετικά με την γενοκτονία των Αρμενίων κα τις σφαγές του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

«Οι παρατηρήσεις του Έλληνα προέδρου κ. (Καρόλου) Παπούλια που στόχευαν την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του Αρμενίου προέδρου, διαστρέφουν ιστορικά γεγονότα, δεν ανταποκρίνονται στην κοινή λογική και δεν αρμόζουν στο σεβάσμιο θεσμό από τον οποίον εκστομίσθηκαν», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που εξεδόθη αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Κάρολος Παπούλιας, κατά την υποδοχή του Αρμένιου ομολόγου του, Σερζ Σακισιάν,  στο Προεδρικό Μέγαρο, την περασμένη Τρίτη,  και παραπέμποντας στην γενοκτονία των Αρμενίων και τις σφαγές του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού από τους Νεότουρκους, είχε δηλώσει: «Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο».
Επίσης, ο κ. Παπούλιας είχε αναφέρει: «Λυπάμαι που η Τουρκία μέχρι και σήμερα αρνείται να ζητήσει συγγνώμη, όπως έκανε ο Βίλι Μπραντ στη Βαρσοβία για τις καταστροφές που υπέστη η Πολωνία από το ναζισμό» .
Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σημειώσει ότι η Ελλάδα δεν θα είχε ανάγκη το ΔΝΤ εάν δεν έφερε το οικονομικό βάρος της ισορροπίας των εξοπλισμών.
«Δίνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλους τους συμμάχους μας στους εξοπλισμούς και αυτό είναι άδικο για τον ελληνικό λαό. Ελπίζουμε, όμως», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.
Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές, προσθέτει:
«Η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση κάνουν από κοινού ότι μπορούν για να δώσουν νέα ώθηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», και καταλήγει ότι «είναι συνεπώς λογική προσδοκία να περιμένει κανείς ότι θα αποφεύγονται δηλώσεις που αναμοχλεύουν το κοινό μας παρελθόν και εξετάζουν ιστορικά γεγονότα χωρίς να τα διαστρέφουν, ενώ αναλύουν προσεκτικά την υφιστάμενη κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου