Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα - Άστατος όλο το Σαββατοκύριακο



Αλλάζει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα στα δυτικά και αργότερα και στο ανατολικό Αιγαίο. Θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα στη Θράκη θα είναι ισχυρές. Λίγα χιονια στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο κατά τόπους θα είναι έντονα. Λίγα χιονια στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στην ανατ. Πελοπόννησο, την ανατολική στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν, θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες που από το βραδυ θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις. Βαθμιαία θα σημειωθούν βροχές και από το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου.

 Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και δυτικής Στερεάς και από το βράδυ και στα υπόλοιπα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βορειοδυτικής χωρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία στα πελάγη 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή
Ο καιρός στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρές, σταδιακά όμως θα εξασθενησουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου