Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια τη Δευτέρα - Πέφτει η θερμοκρασία την Τρίτη


O καιρός επιδεινώνεται με πτώση της θερμοκρασίας - Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση.

Νεφώσεις με βροχές αναμένονται και τη Δευτέρα ενώ οι καταογίδες που θα σημειωθούν στο Αιγαίο στα ανατολικά τμήματα κατα τόπους θα είναι ισχυρές. Ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά στα βορειοδυτικα ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Πιο αναλυτικά


Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένωνται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά όπου το πρωί θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοι 4 με 5 και στα ανατολικά θαλάσσια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο μείον 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά έως 4 βαθμούς.

   
Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησοθα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το πρωί στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακά και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και αργότερα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην 'Ηπειρο από 2 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν  το πρωί στη νότια Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και τη νύχτα της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Το πρωί στα νότια θαλάσσια δυτικοί, νοτιοδυτικοί που γρήγορα και εκεί θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σοραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι,βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθει στα Δωδεκάνησα από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο ανατολικό Αιγαίο από 3 έως 12 βαθμούς.
   
Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με  ασθενείς βροχές στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και αργότερα στα ανατολικά και νότια του νομού 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για όλη την εβδομάδα

Την Τρίτη αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις. Στα βόρεια τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχή στα νοτιότερα και βροχή η χιονόνερο στα βορειότερα. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Ευβοίας. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα δυτικά ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός το πρωί και τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.


Την Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα νοτιότερα και στα βορειότερα βροχή η χιονόνερο. Λίγα χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Ευβοίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, που το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα είναι αυξημένες στα δυτικά . Ασθενείς βροχές στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χωρα ενώ παγετος θα σημειωθεί το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή αναμένονται λίγες τιπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου