Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Λουκέτο και αυτή την εβδομάδα στα φαρμακεία - "Πόλεμος" μεταξύ φαρμακοποιών και Α. Λοβέρδου


- Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί απειλώντας και με απεργία διαρκείας
- Τη Δευτέρα αποφασίζουν αν θα κόψουν τα φάρμακα των ασφαλισμένων σε Ταμεία που χρωστάνε
- "Εκβιαστές είναι εκείνοι που περνούν τέτοια νομοσχέδια" λέει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Πειραιά
- Κλειστά όλα τα φαρμακεία στο μεγάλο λιμάνι - Δείτε βίντεο με όλες τις δηλώσεις

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση φαρμακοποιών με το υπουργείο Υγείας για το "άνοιγμα" του επαγγέλματος με φόντο την ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων, ειδικά ηλικιωμένων και ανθρώπων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, οι οποίοι αναγκάζονται να ψάχνουν ταεφημερεύοντα και να περιμένουν σε ατελείωτες ουρές.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί του Σαββάτου. Τα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστάαπό την Τετάρτη ως την Παρασκευή και αυτή την εβδομάδα, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου "ο αγώνας θα κλιμακωθεί και τις επόμενες εβδομάδες". 

"Ζητούμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου" δήλωσε ο κ. Αμπατζόγλου ο οποίος προανήγγειλε προσφυγή σε ευρωπαϊκά όργανα. 

Την Δευτέρα ο ΠΦΣ θα αποφασίσει αν θα ακολουθήσει την τακτική των φαρμακοποιών του Πειραιά να μην χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους Ταμείων που χρωστούν για πάνω από πέντε μήνες. Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν δίνουν φάρμακα πλέον στους ασφαλισμέους σε ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.


Στον Πειραιά έχει μπει λουκέτο επ' αόριστον ενώ ο πρόεδρος του ΦΣΠ Κ. Κούβαρης απάντησε στις κατηγορίες Λοβέρδου περί "εκβιαστών". "Αν εμείς είμαστε εκβιαστές τι είναι όλοι εκείνοι που καταθέτουν νομοσχέδια τα οποία εξαντλούν έναν ολόκληρο κλάδο;" ανέφερε.

Ο ίδιος έδωσε απάντηση και στην προειδοποίηση Λοβέρδου ότι θα δώσει εντολή να ανοίξουν τα φαρμακεία των νοσοκομείων. Ο κ. Κούβαρης δήλωσε: "Εδώ τα φαρμακεία με πέντε υπαλλήλους μέσα δεν προλαβαίνουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες. Όχι το φαρμακείο του νοσοκομείου που έχει έναν άνθρωπο. Με χαρά να τα ανοίξει". 


Εικόνες από τη συνεδρίαση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου