Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Η Μπαρτσελόνα με τους κοντούς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους σταθερούς!

Μία έρευνα διαφορετική από τις άλλες πραγματοποίησε το Παρατηρητήριο Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFPO), που έβγαλε πιο κοντή ομάδα της Ευρώπης την Μπαρτσελόνα, πιο σταθερή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πιο γηρασμένη την Ίντερ.


Στην έρευνα, που ήταν η τρίτη στην ιστορία της PFPO, έλαβαν μέρος 13,108 ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται σε 534 ομάδες σε 36 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η 80σέλιδη (!) έρευνα δείχνει ότι οι ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη με τα χρόνια γίνονται ψηλότεροι, μεγαλύτεροι σε ηλικία, περισσότερο κινητικοί, περισσότερο διεθνείς.
 
Συγκεκριμένα, περισσότερο από το 45.7% των παικτών γίνονται διεθνείς κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, αλλά το ποσοστό εκείνων που αγωνίζονται στις ομάδες από τις οποίες εξελίχθηκαν και πηγαίνουν στην Εθνική τους ομάδα ανέρχεται μόλις στο 23,4 %.

Η Μπαρτσελόνα είναι πιο κοντή ομάδα στην Ευρώπη με μέσο όρο ύψους 1.77, ενώ η Μάτεσμπουργκ από την Αυστρία και η Βόλιν από την Ουκρανία είναι πρώτες στη σχετική λίστα με ύψος 1.86.
 
Ο μέσος όρος παραμονής ενός παίκτη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι 5,71 χρόνια, κάτι που κάνει την αγγλική ομάδα την πιο σταθερή στην Ευρώπη. Το άλλο άκρο έρχεται από την Κύπρο και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, που το καλοκαίρι άλλαξε κατά 95% το ρόστερ του!
 
Ένα αξιοσημείωτο, επίσης, στατιστικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας παικτών (29,6 χρόνια) από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου