Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς φάρμακα και με κλειστά φαρμακεία


Τριήμερη απεργία των φαρμακοποιών από αύριο

Δύσκολες προβλέπεται να είναι οι επόμενες μέρες για όσους θα χρειαστεί να βρούνε τα φάρμακά τους καθώς ξεκινάει από αύριο η απεργία των φαρμακοποιών η οποία θα κρατήσει μέχρι και την Παρασκευή. 

Την ίδια στιγμή οι ελλείψεις σε φάρμακα που είχαν παρατηρηθεί και επισημανθεί από τους φαρμακοποιούς ήδη από το καλοκαίρι, έχουν επεκταθεί σε τουλάχιστον 432 σκευάσματα αρκετά από τα οποία απευθύνονται σε ασθενείς με σοβαρές ασθένειες όπως ο διαβήτης. 

Για το συγκεκριμένο θέμα φαρμακαποθήκες και φαρμακοβιομηχανίες αλληλοκατηγορούνται καθώς οι μεν λένε ότι δεν τους παραδίδονται αρκετά φάρμακα ενώ οι δε λένε πως οι παραδόσεις γίνονται κανονικά.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί εντοπίζουν το πρόβλημα στις χαμηλές τιμές των φαρμάκων που κάνει αποθήκες και εταιρίες να εξάγουν τα φάρμακα σε χώρες του εξωτερικού προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους.

Το σίγουρο είναι πως χαμένοι από αυτή την υπόθεση βγαίνουν οι καταναλωτές που δυσκολεύονται να βρούνε ακόμα και την απλή ασπιρίνη ενώ σίγουρα το πρόβλημα μεγιστοποιείται για ασθενείς με σοβαρότερες ασθένειες.

Όσο για την επερχόμενη απεργία, οι περισσότεροι πολίτες φαίνονται ενημερωμένοι και φροντίζουν να προμηθευτούν εγκαίρως τα φάρμακα που θα χρειαστούν. Παρόλα αυτά δεν παρατηρήθηκαν σήμερα ουρές στα φαρμακεία κάτι που ίσως να μην ισχύει από αύριο που θα ξεκινήσει η απεργία και τα ανοιχτά φαρμακεία θα είναι περιορισμένα.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου