Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ριφιφί στα «βιβλία» του Δήμου Αθηναίων!

Διαρρήκτες έκλεψαν επτά υπολογιστές με στοιχεία για μεγάλες συμβάσεις

Με σκιές ήρθε η αλλαγή του χρόνου στο Δήμο Αθηναίων. Τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έγινε διάρρηξη στη Διεύθυνση Προμηθειών του Δήμου που βρίσκεται στην οδό Παλαιολόγου, όχι πολύ μακριά από την κεντρική διοίκηση της Λιοσίων.

Οι διαρρήκτες αφαίρεσαν επτά υπολογιστές μαζί με τους σκληρούς δίσκους καθώς και τα αποθηκευμένα ηλεκτρονικά αρχεία.

Οι υπολογιστές εκλάπησαν από τα γραφεία της διευθύντριας και των τμηματαρχών. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα «προτιμήθηκαν», ενώ υπήρχαν στη Διεύθυνση Προμηθειών και υπολογιστές νεώτερης γενιάς, άρα μεγαλύτερης οικονομικής αξίας.

Τούτο οδηγεί τόσο το επιτελείο του νεοεκλεγέντος δημάρχου Γιώργου Καμίνη όσο και τις αστυνομικές αρχές που έχουν επιληφθεί των σχετικών ερευνών να εκτιμήσουν ότι δεν πρόκειται για συνήθη διάρρηξη.

Η Διεύθυνση Προμηθειών διαθέτει φύλακες. Δεν φυλάσσεται όμως από τη Δημοτική Αστυνομία, αλλά από υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων.

Ωστόσο, ο φύλακας που είχε βάρδια το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς δεν πήγε στο πόστο του. Επικαλέστηκε ασθένεια, για την οποία όμως δεν ειδοποίησε αρμοδίως.

Ο συνάδελφός του που πήγε να τον αντικαταστήσει στην βάρδια την Πρωτοχρονιά βρήκε τη Διεύθυνση Προμηθειών αφύλακτη και διαπίστωσε την παραβίαση του χώρου.

Ειδοποιήθηκε η νέα δημοτική αρχή και η ΕΛ.ΑΣ., ενώ έσπευσε στον χώρο ο νέος γενικός γραμματέας του Δήμου Θοδωρής Λιβάνιος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», έχει ήδη προαναγγελθεί ένορκη διοικητική εξέταση για να διαπιστωθούν ευθύνες και παραλείψεις μεταξύ δημοτικών υπαλλήλων, ενώ έχουν υποβληθεί και μηνύσεις.

Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο η έρευνα να κρατηθεί μυστική σε πρώτη φάση.

newsbeast 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου