Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Και δεύτερος νεκρός από τη νέα γρίπη


Ενας 30χρονος αλλοδαπός είναι το δεύτερο θύμα της νέα γρίπης στην Ελλάδα. Ο άτυχος άντρας άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική του νοσοκομείου Σωτηρία, δύο ημέρες μετά το θάνατο μίας 53χρονης, χωρίς βεβαρημένο ιατρικό  ιστορικό, στις Σέρρες.

Στους 12 ανέρχονται πλέον οι ασθενείς, οι οποίοι προσβεβλημένοι από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1) νοσηλεύονται σε ισάριθμες κλίνες μονάδων Εντατικής θεραπείας νοσοκομείων της χώρας, έπειτα από τις επιπλοκές που εμφάνισαν με τη νόσησή τους.
Την ίδια στιγμή, αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα της εποχικής γρίπης, που οφείλονται στο πανδημικό στέλεχος. Σύμφωνα με τον δειγματοληπτικό έλεγχο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), περισσότερα από 100 κρούσματα της νόσου έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη τη χώρα.
Συνεχίζεται η γρίπη και στην Ευρώπη
Υψηλό ποσοστό κρουσμάτων καταγράφεται στην Ιρλανδία, την Αγγλία, τη Δανία και τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ συναγερμός έχει σημάνει την τελευταία εβδομάδα σε επτά χώρες της Ευρώπης -Ελλάδα, Βουλγαρία, Εσθονία, Γερμανία, Ισλανδία, Ολλανδία και Σλοβενία. 
Ήπια δραστηριότητα γρίπης καταγράφεται βάσει του δικτύου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, την Ισπανία καθώς και στην Ουαλία και τη Σκωτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου