Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Το ξενοδοχείο των χρωμάτων

Πόσοι διεθνούς φήμης avant-garde σχεδιαστές και αρχιτέκτονες χρειάζονται για να δημιουργήσουν έναφουτουριστικό ξενοδοχείο στην Ισπανία; Απάντηση:19. Θα μπορούσε να είναι.... ανέκδοτο αλλά δεν είναι. Είναι πραγματικότητα και αφορά το ξενοδοχείο Puerta America που βρίσκεται στην Μαδρίτη.


Το Puerta America είναι 5 αστέρων και ανήκει στην ξενοδοχειακή αλυσίδα Hoteles Silken. Βρίσκεται στην εμπορική καρδιά της Μαδρίτης, δίπλα στο Kio Towers στην Paseo de la Castellana και διαθέτει 314 δωμάτιαυψηλών απαιτήσεων. Η κατασκευή του κόστισε πάνω από 90 εκατομμύρια δολάρια και ολοκληρώθηκε το 2005!  Κάθε όροφος, κάθε δωμάτιο σχεδιάστηκε από διαφορετικούς καλλιτέχνες.
Ο Juan Valls της Silken αναφέρει χαρακτηριστικά: «αρχικά θέλαμε να καλέσουμε τέσσερις  ή πέντε διεθνούς φήμης καλλιτέχνες. Το ένα πράγμα έφερε το άλλο όμως και καταλήξαμε να φέρουμε δεκαεννιά».

Μερικά μόνο από τα ονόματα της Dream Team που εργάστηκαν στο Puerta America:  Zaha Hadid, Ron Arad,David Chipperfield, Norman Foster, Jean Nouvel και Marc Newson. Το γκαράζ το σχεδίασε η Teresa Seipi.
























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου