Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Το θαυματουργό μέλι


Πώς να ελέγξετε αν είναι αγνό

Το μέλι έχει άπειρες θεραπευτικές ιδιότητες και πρέπει να περιλαμβάνεται στην καθημερινή μας διατροφή. Μας εφοδιάζει με ενέργεια, καθώς αποτελεί πηγή απλών και σύνθετων υδατανθράκων.  


Το μέλι, λόγω της γλυκόζης που περιέχει, συντελεί στη γρήγορη αποβολή από το αίμα και τους ιστούς πολλών άχρηστων υλικών. Εχει σαφή διουρητική ενέργεια και χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες περιορίζει τα βακτηρίδια της ουροδόχου κύστης.

Το μέλι είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά ελαφρά καθαρτικά και βοηθάει στη καλή λειτουργία του εντέρου λόγω της φρουκτόζης που περιέχει προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα.

Επίσης βοηθάει αυτούς που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης να συνέλθουν γρηγορότερα.

Γενικότερα γιατρεύει ή ανακουφίζει τις εσωτερικές διαταραχές, τα έλκη του στομάχου, την αϋπνία, τους πονόλαιμους, μερικές καρδιακές παθήσεις και γενικά έχει ευεργετική επίδραση και στην καρδιά, αυξάνει τις αιμογλοβίνες του αίματος και τη μυϊκή δύναμη, κ.α

Μπορείτε να ελέγξετε αν το μέλι που έχετε είναι αγνό με διάφορους τρόπους:

Πάρτε ένα ποτήρι νερού κι ένα κουτάλι της σούπας μέλι, στη συνέχεια αδειάστε το μέλι στο νερό. Αν το μέλι δεν είναι αγνό τότε θα διαλυθεί στο νερό. Το πιο συνηθισμένο συστατικό για τη νοθεία του μελιού είναι το σιρόπι ζάχαρης ή γλυκόζης, το οποίο διαλύεται στο νερό. Αν είναι αγνό θα μείνει ενιαίο και θα κατακαθίσει στον πάτο του ποτηριού σαν μία μάζα. 

Ένας άλλος τρόπος είναι  ανακατεύοντας ίση ποσότητα μελιού και οινοπνεύματος. Αν το μέλι είναι αγνό θα κατακαθίσει στον πάτο. Αν είναι  νοθευμένο είναι πιο πιθανό να μείνει διαλυμένο και να κάνει το διάλυμα θολό.

Επίσης ρίξτε μερικές σταγόνες μελιού σε στυπόχαρτο και παρατηρείστε αν θα το απορροφήσει. Αν το μέλι απορροφηθεί τότε σημαίνει ότι δεν είναι αγνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου