Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Επί τάπητος οι προτάσεις για το ωράριο των καταστημάτων

Επί τάπητος τέθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση -πρώτη για το 2011- του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής...
Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου προτάσεις για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων.



Μεταξύ άλλων, εξετάστηκε το άνοιγμα των καταστημάτων δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα και μία πριν από το Πάσχα , η θέσπιση τεσσάρων περιόδων προσφορών (μία σε κάθε τέλος εποχής) και προσαρμογή του ωραρίου λειτουργίας με τις ανάγκες της αγοράς και της κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης σε δηλώσεις τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μετά τη συνεδρίαση του δ.σ. της Συνομοσπονδίας, οι χειμερινές εκπτώσεις προτείνεται να ξεκινούν την 1η Ιανουαρίου και να διαρκούν ένα μήνα, τα δεκαήμερα προσφορών να γίνονται στο τέλος κάθε εποχής και τα μαγαζιά να ανοίγουν λίγο αργότερα το πρωί (γύρω στις 11:00) -ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής- καθώς, όπως σημείωσε, έχει διαπιστωθεί μειωμένη εμπορική κίνηση τις πρώτες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων τα πρωινά.

Επιπρόσθετα, όπως είπε ο κ. Κορκίδης, στις 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΕΕ και του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος) , προκειμένου να εξεταστούν όλα τα θέματα. Στόχος να υπάρξουν αποφάσεις πριν από το καλοκαίρι οπότε αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του πολυκαταστήματος («εκπτωτικό χωριό») στην Παιανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου