Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς τρένα ΟΣΕ - Προαστιακό Τετάρτη - Πέμπτη

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τελικά τα τρένα του ΟΣΕ την Τετάρτη και την Πέμπτη, παρά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να αναστείλουν την απεργία της Τετάρτης, που είχε εξαγγελθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μετατάξεις στον Οργανισμό, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Κι αυτό διότι οι μηχανοδηγοί διαφωνούν και επιμένουν να προχωρήσουν στην απεργία. Τις ίδιες ημέρες, ακινητοποιημένος θα μείνει και ο Προαστιακός.
Η ΠΟΣ ανακοίνωσε την αναστολή της κινητοποίησης καθώς έγινε δεκτό το αίτημά της για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν το σιδηρόδρομο και τους εργαζόμενους σε αυτόν.
Το επόμενο πρόβλημα στις μετακινήσεις που θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό θα είναι την προσεχή Δευτέρα, 31 του μηνός, καθώς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, για να κάνουν τη γενική τους συνέλευση.
Πάντως, την Τετάρτη το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά και στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, καθώς η διαχείριση του δικτύου δεν γίνεται από τους μηχανοδηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου