Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Από τον Οκτώβριο αυξάνεται το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο


- 2,5 ώρες παραπάνω την εβδομάδα θα δουλεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
- Ανοιχτές και το απόγευμα εφορίες και πολεοδομίες από το φθινόπωρο του 2011 
-  Διαβάστε αναλυτικά ποιοί δημόσιοι υπάλληλοι θα δουλεύουν και απογεύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη συνάντηση υπουργού Εσωτερικών με την ΑΔΕΔΥ το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο αυξάνεται κατά 2,5 ώρες την εβδομάδα και έτσι από 37,5 ώρες θα πάει στις 40 ώρες.

Επίσης για ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως οι εργαζόμενοι σε εφορίες και πολεοδομίες θα καθιερωθεί και απογευματινό ωράριο, που σημαίνει ότι για κάθε υπάλληλο θα αντιστοιχούν 2 απογευματινές ''βάρδιες'' την εβδομάδα.

Σχετικά με την τελευταία πρόταση, ο Γ.Ραγκούσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι "δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο αλλά για συνεχές". Συμπλήρωσε ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου για όσες υπηρεσίες θα λειτουργούν το απόγευμα, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους.

Ο Γ.Ραγκούσης τόνισε πως οι αλλαγές αυτές δεν επιβλήθησαν από την Τρόικα αλλά έγιναν για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το Δημόσιο. 

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου, η αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης, η ανάγκη για νέο πειθαρχικό Δίκαιο στους δημόσιους υπάλληλους και το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. 

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου και το απογευματινό ωράριο, αλλά και για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου