Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Φήμες για απόδραση Μουμπάρακ


Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε το μεσημέρι ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ εγκατέλειψε τη χώρα, μαζί με την οικογένειά του, από στρατιωτικό αεροδρόμιο στα περίχωρα του Καΐρου και προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε, με το Reuters να σημειώνει ότι υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή «αρνήθηκε να σχολιάσει» την πληροφορία.
Λίγη ώρα αργότερα το ίδιο κανάλι διόρθωσε την αρχική του είδηση λέγοντας ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος αποχώρησε από το Κάιρο.
Το ίδιο δίκτυο μετέδωσε επίσης ότι διαδηλωτές κατάλαβαν κυβερνητικά κτίρια στο λιμάνι του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα.
Το άλλο μεγάλο αραβικό δίκτυο Al Jazeera αναφέρει ότι πλήθος χιλιάδων ανθρώπων κινείται προς το προεδρικό μέγαρο μετά την προσευχή της Παρασκευής.
Είχε προηγηθεί την Πέμπτη μπαράζ φημών ότι ο Μουμπάρακ θα ανακοινώσει την παραίτησή του, αλλά και την Παρασκευή το πρωί ότι ο στρατός θα σταματήσει να τον στηρίζει.
Συνεχίστε τις διαδηλώσεις, λέει η Μουλουλμανική Αδελφότητα
Η ισχυρότερη αντιπολιτευόμενη παράταξη με ανακοίνωσή της παροτρύνει τους πολίτες της Αιγύπτου να συνεχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις.
«Ο Μουμπάρακ εμφανίστηκε μπροστά μας με έναν επιθετικό λόγο που αποδεικνύει ότι έχει ακόμη τον έλεγχο της κατάστασης. Συνεχίζει να λέει ότι θα κάνει αυτό κι εκείνο, αλλά θα μεταβιβάσει την εξουσία στον αναπληρωτή του. Πρόκειται για περισσότερα παραπλανητικά λόγια, ώστε να ανακοπούν οι διεκδικήσεις των πολιτών», σημειώνει η Αδελφότητα για το διάγγελμα Μουμπάρακ το βράδυ της Πέμπτης.
«Οι δύο ομιλίες, του Μουμπάρακ και του αναπληρωτή προέδρου, έχουν απορριφθεί από τους πολίτες ... Είναι γραφτό να αντιμετωπίσετε ένα υπεροπτικό, διεφθαρμένο καθεστώς που ποντάρει στην υπομονή σας και στο ότι τελειώνουν οι δυνάμεις σας. Αποδείξτε πόσο υπομονετικοί και αποφασισμένοι και επίμονοι είστε και ανακτήστε τα δικαιώματά σας» προτρέπει τους πολίτες η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου