Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

O "τρομοκράτης" κύριος Πάγκαλος...

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ιστοσελίδας pangalos.gr θέλησα να ασχοληθώ λίγο με αυτά που λέει και κάνω τα δικά μου σχόλια. Παραθέτω λοιπόν αποσπάσματα απο την ανακοίνωσή του και κάνω τα δικά μου σχόλια, συμπεράσματα.....

Με κόκκινα γράμματα είναι τα αποσπάσματα της ανακοίνωσής του και με μαύρα τα δικά μου σχόλια.


Η χθεσινή τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης του Παρισιού, παρεμπόδισε και τελικά ματαίωσε την προβολή του αντιδικτατορικού αριστουργήματος του Κώστα Γαβρά «Ζ».


Η τρομοκρατική όπως την αποκαλείτε παρέμβαση κύριε Παγκαλε των Γάλλων και Ελλήνων (εγώ δε θα τους αποκαλέσω αναρχικούς ούτε θα τους περιορίσω σε οπαδούς του Σύριζα) παρεμπόδισε και τελικά ματαίωσε την προβολή ενός φιλμ όντως αριστουργηματικού.
Η δική σας όμως και των ομοίων σας τρομοκρατική παρέμβαση τα τελευταία 37 χρόνια στα πολιτικά δρώμενα της χώρας παρεμποδίζει και τελικά ματαιώνει κάθε προσπάθεια επιβίωσης του Ελληνα πολίτη. Το φιλμ που δε παίχτηκε προχτές έχει παιχτεί και θα ξαναπαιχτεί εκατοντάδες φορές στην διαρκεια των ετών που πέρασαν και που θα έρθουν. Η δικιά μας ζωή όμως και των παιδιών μας δε θα ξανάρθει κι εσείς που κάνετε ρεβεγιόν σε πολυτελείς σουίτες τρώγωντας αστακό και χαβιάρι έχετε φροντίσει να μας τη καταστρέψετε.




Η πρωτοφανής αποδοκιμασία του αντιδικτατορικού φιλμ «Ζ» έχει βαθιά πολιτική σημασία και δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό.


Η κοινοβουλευτική δημοκρατία την οποία εσείς και οι ομοιοί σας τόσο ανάξια υπηρετήσατε τα τελευταία 37 χρόνια οδήγησαν τη χώρα στη πλήρη αναξιοπιστία και γελοιοποίηση. Τα ψεύτικα στατιστικά στοιχεία που δίνατε εσείς και οι όμοιοί σας υπηρέτες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας καταξεφτίλισαν τη χώρα και υποθήκευσαν το μέλλον της. 
Η έντονη αποδοκιμασία που εκδηλώθηκε στο πρόσωπό σας έχει βαθιά πολιτική σημασία γιατί πλέον έχει αντιληφθεί και ο τελευταίος Ελληνας πολίτης ότι για να υπάρξει και πάλι σοβαρη κοινοβουλευτική δημοκρατία στη χώρα αυτή θα πρέπει εσείς και όμοιοί σας να αποσυρθείτε. 
Οι εχθροί της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αυτοί που για μια επταετία έβαλαν την Ελλάδα σε γύψο, το 1974 δικάστηκαν και τιμωρήθηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Ποινή την οποία εξέτισαν.  Δυστυχώς για εμάς, εσείς που κατακρεουργήσατε την Ελλάδα, που τη καταξεφτιλίσατε και ταπεινώσατε σε κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη δε θα δικαστείτε και δε θα καταδικαστείτε ποτέ. Γιατί φροντίσατε να εξασφαλίσετε την ατιμωρησία σας με νόμους φτιαγμένους στα μέτρα σας.




Δείχνει επίσης και την αντίληψή τους για τον πολιτισμό, την τέχνη και τους δημιουργούς θυμίζοντας τις χειρότερες εποχές των κάθε είδους απολυταρχικών καθεστώτων όταν οι δημιουργοί χαρακτηρίζονταν «εχθροί του λαού» ή «εχθροί του έθνους» και βασίλευε η λογοκρισία και οι διώξεις.


Κύριε Πάγκαλε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η σωστή αντίληψη για τον πολιτισμό, την τέχνη και τους δημιουργούς δεν εκδηλώνετε μόνο με την παρουσία κάποιου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραστάσεις. Ενα ζώο όσες παραστάσεις, μουσικές, κινηματογραφικές, λογοτεχνικές κι αν παρακολουθήσει πάλι ζώο θα μείνει. Το ότι μπορεί να κάτσει ήσυχο σε μια γωνιά χωρίς να ενοχλήσει δε θα το κάνει αποδέκτη κι εκφραστή πολιτισμού. Ο πολιτισμός εκδηλώνεται με τις πράξεις και τον τρόπο έκφρασης και ομιλίας. Ο δικός σας τρόπος έκφρασης τόσα χρόνια μόνο πολιτισμό δεν εκδηλώνει. Δυστυχως για εσάς κυκλοφορούν δεκάδες βιντεάκια στο διαδίκτυο που σας δείχνουν να βρίζετε χυδαία δημοσιογράφους που τολμούν να σας κάνουν ερωτήσεις, προσφάτως χαρακτηρίσατε κοπρίτες τους δημοσίους υπαλλήλους (τους οποίους επί 20 χρόνια η δική σας κυβέρνηση διόριζε) και γενικώς συμπεριφέρεστε κάθε άλλο παρά σαν πολιτισμένο ον. Και αυτή η συμπεριφορά σας δείχνει την αντίληψή σας για τον πολιτισμό γενικότερα.






Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη προσπάθεια που, δυστυχώς, έχει πολιτική κάλυψη από κοινοβουλευτικά –δηλαδή συστημικά- κόμματα, να κατρακυλήσει στη βία και την αστάθεια.


Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη προσπάθεια αποσύνθεσής της απο εσάς και τους ομοίους σας. Η βία και η αστάθεια είναι αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής που οδήγησε στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, στους εκατονάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που κατακλύζουν κάθε γωνιά αυτού του τόπου και απειλεί τη ποιότητα της ζωής μας αλλά και την ίδια τη ζωή μας.  Ειναι αποτέλεσμα της δικής σας ανικανότητας να προστατεύσετε τη χώρα και να διαχειριστείτε τα προβλήματά της.




Όσα έγιναν στο Παρίσι, όπως και όσα έγιναν στο Βερολίνο ή θα γίνουν αύριο στο Λονδίνο και τη Ρώμη, υπονομεύουν την διεθνή εικόνα της χώρας και την προσπάθειά της να εξέλθει από την κρίση. Ποιος θέλει η Ελλάδα να βυθισθεί στο χάος;


Η Ελλάδα κύριε Πάγκαλε έχει ήδη βυθισθεί στο χάος και δεν τη βύθισαν ούτε οι αντιδρώντες φοιτητές στο Βερολίνο, ούτε αυτοί στο Παρίσι. Την Ελλάδα τη βύθισατε στο χάος και υπονομεύσατε τη διεθνή εικόνα της ολοι εσεις που μαζεύεστε στη Πλατεία Συντάγματος στο κτίριο που λέγεται Βουλή των Ελλήνων και που θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Σφαγείο των Ελλήνων. Εκεί καθημερινά επί 37 χρόνια σφάζετε τις ζωές και τα όνειρά μας. Εκεί καθημερινά μαζεύεστε και συντηρείτε τη φαυλότητα σας. Εκει καθημερινά τσακώνεστε και αποκαλείτε ο ένας τον άλλον κλέφτη, χωρίς όμως ποτέ να οδηγείτε κάποιον εκεί που οδηγούνται οι κλέφτες.
Ο λαός πια έχει ξυπνήσει κύριε Πάγκαλε.... αποσυρθείτε όσο είναι καιρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου