Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Παράταση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έως 31 Μαρτίου


Την παράταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έως 31 Μαρτίου για κατόχους ετικετών με ισχύ έως 28/02/2011, ανακοίνωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, λόγω της αυξανόμενης προσέλευσης στα τμήματα Μητρώου του Ιδρύματος για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, για το 2011.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει ήδη αποσταλεί το 80% των αυτοκόλλητων ετικετών για το ασφαλιστικό έτος 2011 και έως το τέλος Μαρτίου θα έχει παραδοθεί το σύνολό τους.
Για τους ασφαλισμένους στα Υποκαταστήματα των οποίων υπάρχει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, το ΙΚΑ γνωστοποιεί ότι εξακολουθεί να ισχύει ο οικογενειακός γιατρός που είχε καταχωρηθεί στο προηγούμενο ασφαλιστικό έτος και δεν χρειάζεται η επιβεβαίωσή του με παρουσία του ασφαλισμένου στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Τέλος, επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι είτε σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων, είτε τέκνα που δεν συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους.
Κατά συνέπεια στους έμμεσα ασφαλισμένους (συζύγους, τέκνα κάτω των 18 ετών κ.λπ.) θα παρέχονται όλες οι Υπηρεσίες Υγείας, με την προσκόμιση του οικογενειακού βιβλιαρίου, αλλά και του βιβλιαρίου του άμεσα ασφαλισμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου