Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Εμείς οι μαλ... θα πληρώσουμε ΚΑΙ το δάνειο του Μεγάρου!


Δεν πίστευα στα αυτιά μου ακούγοντας την απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για τους λόγους που τον οδήγησαν να εισάγει διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο με την οποία το κράτος (δηλαδή εμείς οι γνωστοί μαλάκες) αναλαμβάνει να αποπληρώσει δάνειο ύψους 95 εκ ευρώ (συν τους τόκους) που έχει δοθεί από την Εθνική Τράπεζα στο Μέγαρο Μουσικής!
"Για τη σωτηρία του Πολιτισμού", υποστήριξε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αντιγράφοντας με επιτυχία την Μαρία Αντουανέττα, αφού σε εποχές που ο λαός δεν έχει να φάει, εκείνος χαρίζει 95 εκατ. για να "φάει ο κόσμος παντεσπάνι"!
Παρακολουθήστε μαζί μου, τις εξωπραγματικές δηλώσεις του!
• "Το Δημόσιο έχει εγγυηθεί από το 2007 την αποπληρωμή του δανείου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με απόφαση του τότε υφυπουργού Οικονομικών κ. Π. Δούκα", ήταν το πρώτο επιχείρημα του!
Μήπως θέλει να του θυμίσουμε για πόσα άλλα θέματα είχε δώσει "εγγυήσεις" το κράτος αλλά και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσωπικά, στους έλληνες πολίτες; Μήπως ξεχνάει ότι εδώ και ενάμιση χρόνο η παράταξή του μας έχει πρήξει τα..., ότι η χώρα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και χρειάζονται θυσίες από όλους μας για να τα καταφέρουμε; Η Ελλάδα του 2007 μπορούσε να υπόσχεται ό,τι θέλει κ. Παπακωνσταντίνου! Η Ελλάδα του 2011, δυστυχώς δεν έχει την πολυτέλεια να είναι συνεπής στις υποσχέσεις του παρελθόντος!
• " Η κρατική επιχορήγηση προς το Μέγαρο Μουσικής έχει από πέρυσι μειωθεί κατά 50% και ως εκ τούτου, το Μέγαρο αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του προς την Εθνική Τράπεζα", συνέχισε!
Έχει καθόλου επαφή με το περιβάλλον ο υπουργός που κάνει την παραπάνω δήλωση; Έχει την παραμικρή ιδέα πόσο έχει μειωθεί το εισόδημα των ελλήνων, από πέρυσι; Έχει πάρει χαμπάρι πόσα νοικοκυριά αδυνατούν όχι να αποπληρώσουν τα δάνειά τους αλλά να ΦΑΝΕ! Και κάθεται και λέει σοβαρά, ότι το Μέγαρο δεν μπορεί να πληρώσει το δάνειό του και θα του το αποπληρώσουν οι πεινασμένοι!
• "Ας πάρουμε μια συλλογική απόφαση αν θέλουμε να κλείσει το Μέγαρο, το οποίο έχει προσφέρει στον πολιτισμό της χώρας και αποτελεί μια δημόσια υποδομή που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός", πρόσθεσε!
Πολιτισμό, προσφέρουν και τα δεκάδες θέατρα στα οποία κόψατε κάθε επιχορήγηση κ. υπουργέ. Πολιτισμό, προσφέρουν και τα δεκάδες μουσεία που δεν έχουν προσωπικό για να ανοίξουν. Αλλά εκεί η ευαισθησία σας είχε μάλλον... ρεπό! Πόσο να αντέξει κι αυτή; Όσο για τα λεφτά που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και τόσο τα "πονάτε", να σας θυμίσω ότι και τα σχολεία που συγχωνεύετε και τα νοσοκομεία που κλείνετε και τις εισφορές και τις συντάξεις που μας κλέβετε, ο λαός τις έχει πληρώσει!
• "Τι θα γίνει; Θα καταπέσει η εγγύηση και το Δημόσιο θα πληρώσει, ενώ το Μέγαρο δεν θα μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και θα κλείσει. Οπότε το Δημόσιο έτσι κι αλλιώς θα τα πληρώσει, η διαφορά είναι: ή τα πληρώνει με ανοιχτό το Μέγαρο, ή τα πληρώνει με κλειστό το Μέγαρο. Ας αποφασίσουμε", ήταν το εντυπωσιακό φινάλε των δηλώσεων Παπακωνσταντίνου!
Τον αριθμό των επιχειρήσεων που δεν μπορούν να πάρουν ενημερότητα και κλείνουν καθημερινά τον γνωρίζετε κ. Παπακωνσταντίνου; Τι κάνετε για αυτούς; Και σε ποιον πουλάτε το παραμύθι "ας αποφασίσουμε"; Η δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ το 2011, αποφασίζει και διατάζει από μόνη της. Γιατί δεν τολμάτε να αφήσετε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει; Ιδού η Ρόδος και πού να δείτε το... πήδημα!
Κλείνοντας, να πω μία φράση και για τους συναδέλφους που αυθορμήτως και ανιδιοτελώς κόπτονται για την σωτηρία του Μεγάρου και του Πολιτισμού, και θεωρούν απαράδεκτους εμάς τις... λαϊκάντζες: εγώ τουλάχιστον, κυκλοφορώ χωρίς στρατό για να με προφυλάξει από τις ροχάλες των αγανακτισμένων πολιτών, κ. συνάδελφοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου