Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Σεβασμός και τιμή στους "Fukushima 50"



Συνολικά 200 Ιάπωνες, χωρισμένοι σε ομάδες των 50 ατόμων δουλεύουν ασταμάτητα 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα προσπαθώντας να σώσουν του πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα. Οι Ιάπωνες τους αποκαλούν ήδη ομάδα "Φουκουσίμα 50".
Ολοι τους θα πεθάνουν.

Πολλοί ειδικοί λένε ότι είναι μόνο ζήτημα εβδομάδων για να αρχισουν να πεθαίνουν λόγω της έκθεσής τους στη ραδιενέργεια. Ενας απο αυτούς έγραψε ένα σύντομο γράμμα στη γυναίκα του "Σε παρακαλώ, συνέχισε να ζεις φυσιολογικά. Δε θα επιστρέψω για λίγο καιρό".
Ενας άλλος 59 ετών που ήθελε μόνο 2 μήνες για να βγεί στη σύνταξη, εθελοντικά προσφέρθηκε να δουλέψει με αυτή την ομάδα, γνωρίζοντας ότι θα πεθάνει.
Πάντα θαύμαζα την Ιαπωνική κουλτούρα και ιδιαίτερα την αίσθησή τους γι αυτο που αποκαλούμε ΤΙΜΗ. Την θετική πλευρά του κώδικα των Σαμουράι. Το γεγονός ότι αυτές τις μέρες δεν υπάρχει εγκληματική δραστηριότητα στην Ιαπωνία οφείλεται σε αυτή την αίσθησή περί τιμής. Ειναι απαράδεκτο για εναν Ιαπωνα να χάσει την τιμή του.
Απο την ομάδα "Φουκουσίμα50" μεχρι τώρα, 5 έχουν ήδη πεθάνει, 2 εξαφανίστηκαν, 21 ειναι τραυματισμένοι. Και όλοι θα πεθάνουν. Και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Και ολοι συνεχίζουν να εργάζονται προσπαθώντας να σώσουν ότι μπορούν να σώσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου