Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Στην πλατεία και όχι στη Βουλή θέλει τις δυνάμεις της Αριστεράς ο Αλαβάνος

Την αποχώρηση των κοινοβουλευτικών δυνάμεων της Αριστεράς, αλλά και κάθε βουλευτή τους ξεχωριστά «από τη Βουλή της Ντροπής» ζήτησε ο επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» Αλέκος Αλαβάνος. Μάλιστα, δήλωσε ότι θέλει να «δώσουν το παρών τους, ως απλοί πολίτες, στο Σύνταγμα».

"Από τις ημέρες των μεγάλων κινητοποιήσεων, του Μάη του 2010, είχα εκφράσει την άποψη ότι οι βουλευτές της Αριστεράς θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τη Βουλή της κατάργησης της λαϊκής κυριαρχίας και να πρωταγωνιστήσουν σε ένα "ανένδοτο αγώνα" για να φύγει η κυβέρνηση και να τεθεί τέλος στην ποδηγέτηση της Ελλάδας από την Τρόικα", ανέφερε ο Αλέκος Αλαβάνος.
Πρόσθεσε δε ότι η Αριστερά δεν φέρει ευθύνη για το Μνημόνιο ή την τρόικα. Όπως τόνισε μπορεί η Αριστερά να τα έχει αντιπαλέψει σταθερά, ωστόσο με την κοινοβουλευτική της παρουσία δεν έχει μπορέσει να αναδείξει και να πείσει για τη διαφορετική της αντίληψη, πρακτική, αξίες και στη συνείδηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας καταγράφεται ως ένα κρίκος του πολιτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου