Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Από αύριο η κατάθεση των δικαιολογητικών

Ξεκινά από αύριο, η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ για το 2011.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, η διαδικασία κατάθεσής τους θα γίνει, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων, με τον εξής τρόπο:
* στις 10 Ιουνίου, ξεκινά η διαδικασία για τους δικαιούχους με τρία και άνω παιδιά.
* στις 4 Ιουλίου, για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και,
* στην 1 Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους με ένα παιδί.
Οι αιτήσεις καθώς και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος υποβάλλονται μέσω των ΚΕΠ ή του ταχυδρομείου και παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών.
Λόγω φόρτου εργασίας στα ΚΕΠ και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών μέσω ΚΕΠ θα ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.
Για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης. Οι απαιτούμενες μέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος on line διασύνδεσης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ΟΑΕΔ, που έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία.
Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού ΙΒΑΝK ΕΤΕ, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Ο ΟΑΕΔ τονίζει ότι το οικογενειακό επίδομα σε καμία περίπτωση δεν θα καταβληθεί, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ.
Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2010 είναι η 31-01-2012.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου