Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Οι Bon Jovi σε απλά μαθηματικά

Bon Jovi, ένα συγκρότημα με δύο λέξεις, σύνολο επτά γράμματα. Διαβάστε (εάν αντέχετε τύπους και συναρτήσεις) και άλλες αριθμητικές πληροφορίες που τους αφορούν (Pics+Vids)




Οι Bon Jovi είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, καθώς έχουν πουλήσει πάνω από 125 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.
Τώρα που είπα 125, χμμ... 12 μείον πέντε ίσον επτά, όσες είναι και οι χώρες που το νέο τους άλμπουμ με τις καλύτερες επιτυχίες τους που έγινε πλατινένιο. Επτά είναι και οι κιθάρες που χρησιμοποιούν στη περιοδεία τους (τρεις ακουστικές και τέσσερις ηλεκτρικές).




Το Αμερικάνικο ροκ συγκρότημα από το Σέιριβιλ του Νιου Τζέρσι δημιουργήθηκε τον Μάρτιο 1983 από τους Τζον Μπον Τζόβι, Ντέιβιντ Μπράιαν, Αλεκ Τζον Σατς, Τίκο Τόρρες και Ντέιβ Σάμπο ο οποίος στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Ρίτσι Σαμπόρα .
Μάρτιος του 1983, άρα εννιά και ένα ίσον δέκα και οκτώ, δεκαοκτώ και τρία, εικοσιένα και τρία (που αντιστοιχεί στον Μάρτιο), εικοσιτέσσερα. Άρα, τέσσερα και δύο έξι. Τόσες είναι και οι σκηνές που θα πατήσουν οι Bon Jovi στη περιοδεία τους, Open Air Tour.
Άλλοι τόσοι είναι μήνες που χρειάστηκαν για να σχεδιαστεί η ανοικτή σκηνή ενώ έξι είναι και οι προγραμματιστές που τους πήραν άλλους έξι μήνες για να φτιάξουν το art software που θα προβληθεί στο tour.





Αρκετά με τον αριθμό έξι, σίγουρα το μισείτε ήδη, όπως και εγώ.
Τα μέλη του συγκροτήματος έμειναν μαζί για περίπου μία δεκαετία. Μια δεκαετία ισοδυναμεί σε δέκα χρόνια (ήταν πολύ δύσκολος υπολογισμός αυτός)... Δέκα λοιπόν όσα ήταν τα κοντέινερ που χρειάστηκαν για να μεταφέρουν δια θαλάσσης τον εξοπλισμό του συγκροτήματος στην Ευρώπη.
Το δέκα όμως αποτελείται από δύο άλλους αριθμούς το ένα και το μηδέν. Έτσι, στη πρώτη θέση του Billboard και του Pollstar έστεψε τη περιοδεία των Bon Jovi για το 201, ενώ μόλις καμία είναι η χορδή που σπάει ο Jon και ο Richie κατά τη διάρκεια μια συναυλίας.
Το 1986, το συγκρότημα ηχογράφησε και έβγαλε στα δισκοπωλεία το Slippery When Wet, όπου περιέχει τις μεγάλες επιτυχίες You Give Love a Bad Name και Livin' On a Prayer.
Δεκαεννιά και οκτώ και έξι ίσον τριαντατρία, τρία νούμερα πιο κάτω από τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν παρευρεθεί σε συναυλία του συγκροτήματος μιλώντας σε εκατομμύρια φυσικά (35.000.000).




Ο επόμενός τους δίσκος, New Jersey, έμεινε στη κορυφή για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες και στις ΗΠΑ πούλησε 7 εκατ. δίσκους.
Τέσσερις βδομάδες ίσον ένας μήνας, τριάντα μέρες, όσες είναι πάνω κάτω οι χώρες που θα επισκεφτούν στην περιοδεία τους.
Τώρα για το επτά δεν έχουμε κάτι αλλά εάν προσθέσουμε τον αριθμό πέντε και τέσσερα μηδενικά, έχουμε 750.000 pixels που έχει το video wall της συναυλίας τους.
Το 1992, το συγκρότημα έβγαλε τον δίσκο Keep the Faith και το 1995 το δίσκο These Days.
1+9+9+2 ίσον εικοσιένα, ένα και δύο ίσον τρία... παραπάνω από 3 εκατομμύρια έχουν δει τη τελευταία τους tour που θα περάσει και από την Ελλάδα.




Από την άλλη 19 και 9 και 5 ίσον 33. Τρία και τρία ίσον έξι. Έξι αλλά χιλιάδες amps είναι η ηλεκτρική ενέργεια των λαμπών που θα χρησιμοποιηθούν στο σόου.
Το 2000, έπειτα από φήμες που ήθελαν το συγκρότημα να διαλυθεί, οι Μπον Τζόβι έβγαλαν τον δίσκο Crush, ο οποίος περιείχε το monster hit και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, It's My Life.
2000 και κάτι παραπάνω (2,650) είναι τα live shows των Bon Jovi παγκοσμίως μέχρι τώρα.





Το 2005, το συγκρότημα κυκλοφορεί ένα ακόμα πολύ πετυχημένο δίσκο, το Have a Nice Day, που περιέχει το ομώνυμο τραγούδι. Το 2007, οι Μπον Τζόβι βγάζουν το κάντρι-ροκ άλμπουμ Lost Higway  που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ, όχι όμως και στην Ευρώπη.
2005 και 2007 για να μη σας κουράσω ίσον 4.012 αλλά εμείς κρατάμε το 4.000 όσα είναι και τα κιλά πάνω κάτω (περίπου 4477) που ζυγίζει η γιγαντοοθόνη.




Τέλος , στα τέλη του 2009, το συγκρότημα αποφασίζει να επιστρέψει στην ροκ φόρμα του και έτσι κυκλοφορεί τον δίσκο The Circle .
"O Κύκλος" λοιπόν...ένας κύκλος έχει περίμετρο 3,14. Τρία και ένα τέσσερα και τέσσερα οκτώ. Με μια μικρή προσπάθεια γίνονται 800.000 όσα είναι τα Watt που μπορεί να παράγει το ηχητικό τους σύστημα.
Όπως καταλάβατε στα μαθηματικά ήμουν ολίγον σκράπας οπότε εγκαταλείπω τη προσπάθεια. Άλλες αριθμητικές αλήθειες για τους Bon Jovi απλά και κατανοητά (αυτή τη φορά):
*90.000 τόνους ζυγίζουν όλες οι «αποσκευές» που κουβαλάνε στην περιοδεία.
*500 ποτήρια καφέ την ημέρα καταναλώνει η ομάδα των Bon Jovi.
*21,933 εργατικές ώρες χρειάστηκαν για να είναι έτοιμο το set.
*3,350 μέτρα τα καλώδια που ενώνουν τη μεγάλη γιγαντοοθόνη.
*2,750 μέτρα αλουμινίου για να χτιστεί η σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου