Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (20/12)-ΤΡΙΤΗ (21/12)-ΤΕΤΑΡΤΗ(23/12)

ΔΕΥΤΕΡΑ : Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα Βόρεια και γενικότερα στο Αιγαίο και ισχυρότερες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ενδεχομένως να βρέξει ασθενώς και τοπικά και στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στη Δυτική Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατούν νεφώσεις κυρίως υψηλές και κατα τόπους πυκνότερες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης στα Κεντρικά και Νότια Κυρίως τμήματα. 
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα Β/Δ τους 15-16 βαθμούς, στα Βόρεια τους 17-18, στα Κεντρικά τους 21-22 και στα Νότια τους 22-23 (Κρήτη...24) 
Οι άνεμοι θα πνέουν παντού απο Ν/ΝΑ διευθύνσεις εντάσεως 5-7 και τοπικά στα ανοιχτά 8 μποφόρ. 

ΤΡΙΤΗ : Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα Β/Δ, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Θράκη. Απο το βράδυ θα βρέξει ασθενώς και τοπικά στην Κρήτη (μικρότερη πιθανότητα) και στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατούν νεφώσεις κατα τόπους πυκνότερες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης στα Κεντρικά και Νότια Κυρίως τμήματα. 
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα Β/Δ τους 17-18 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά και Νησιωτικά τμήματα τους 19-20 (Κεντρικά 21-22) και στα Νότια τους 21-22 βαθμούς αντίστοιχα. 
Οι άνεμοι θα πμέουν παντού απο ΝΑ διευθύνσεις εντάσεως 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ.


ΤΕΤΑΡΤΗ : Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο γενικότερα, στην Κρήτη και ενδεχομένω ςστην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στη Θράκη. Προς το βράδυ ασθενώς και τοπικά και σύντομα θα βρέξει στην Χαλκιδική και στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα με πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων απο το βράδυ στο Νότιο αλλά κυρίως στο Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατούν νεφώσεις κατα τόπους πυκνότερες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την ασθενή μεταφορά σκόνης στα Κεντρικά και Νότια Κυρίως τμήματα. 
Η θερμοκρασία στα Β/Δ θα φτάσει τους 17-18 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπερωτικά και Νησιωτικά τμήματα τους 19-20 και στα Νότια τους 21-22. 
Οι άνεμοι θα πνέουν παντού απο Ν/ΝΑ διευθύνσεις εντάσεως 3-5 και τοπικά στα ανοιχτά 6 μποφόρ. 

Με εκτίμηση, 

Καλλιάνος Ιωάννης
Μαθηματικός
MSc Εφαρμοσμένα Μαθηματικά
Μετεωρολόγος Παρατηρητής



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου