Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Μπάσκετ : Η παρωδία κράτησε 4 ώρες και 12 λεπτά


Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στον ημιτελικό της ντροπής! Το ελληνικό μπάσκετ πληγώθηκε για ακόμα μια φορά, λίγες μέρες πριν μάς αφήσει το 2010.

Σε ένα ματς παρωδία, που δεν έχει καμία σχέση με αθλητική συνάντηση ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 79-60 στο κλειστό της Πυλαίας, στον πρώτο ημιτελικό και πήρε το προβάδισμα για τον τελικό της διοργάνωσης.
Με τα όσα τραγελαφικά έγιναν στον αγώνα λίγη σημασία έχει το σκορ. Η ατμόσφαιρα θύμιζε μπαρούτι πριν από το τζάμπολ, καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σημάδευαν τον Τεόντοσιτς, αλλά ευτυχώς δεν τον πέτυχαν. Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς και δυστυχώς η έκρηξη δεν άργησε να έρθει.
Τρία λεπτά πριν από το τέλος της 3ης περιόδου οι οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά έριξαν σειρά από αντικείμενα στο παρκέ, ένα από τα οποία βρήκε τον διαιτητή Χριστοδούλου. Όπως ήταν φυσικό ο αγώνας διακόπηκε και εκεί άρχισε το θέατρο του παραλόγου…
Οι διαιτητές απαίτησαν να εκκενωθεί το γήπεδο για να ξαναρχίσει το παιχνίδι, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν… διαφορετική άποψη κι έτσι οι άρχοντες του αγώνα περίμεναν τους φίλους του Δικεφάλου του Βορρά να συμμορφωθούν στις εντολές τους για να ξαναβγούν στο παρκέ.
Τελικά ύστερα από πολλά… παρακάλια παραγόντων, παικτών, αλλά και του Σούλη Μαρκόπουλο αποχώρησε η πλειοψηφία των φιλάθλων, αλλά γύρω στους 200 οπαδούς έμειναν στο γήπεδο, χορεύοντας στο παρκέ (!) και χωρίς να δείχνουν τη διάθεση να φύγουν. Τελικά με την επέμβαση της αστυνομίας το παιχνίδι – παρωδία ξανάρχισε ύστερα από 2,5 ώρες με τον Ολυμπιακό να μην επηρεάζεται καθόλου από τη διακοπή και να καθαρίζει εύκολα το ματς με 79-60. Ο αγώνας συνολικά διήρκησε συνολικά 4 ώρες και 10 λεπτά!
Βέβαια κριτική για το παιχνίδι δεν μπορεί να γίνει, κάτω από αυτές τις συνθήκες που διεξήχθη. Σίγουρα, πάντως θα πρέπει να ντρέπονται τα μεγάλα «κεφάλια» του ελληνικού μπάσκετ γι’ αυτές τις εικόνες που αντικρίσαμε στο κλειστό της Πυλαίας.
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 60-79
Τα δεκάλεπτα: 13-17, 25-40, 39-55, 60-79


περισσότερα για το τι έγινε στο γήπεδο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου