Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

«Εφυγε» το μοντέλο-σύμβολο της ανορεξίας

Eφυγε από τη ζωή η Ιζαμπέλ Καρό, το μοντέλο που είχε σοκάρει τον πλανήτη πρωταγωνιστώντας στη μεγάλη καμπάνια κατά της ανορεξίας.Σε ηλικία μόλις 28 χρονών έφυγε από τη ζωή η Ιζαμπέλ Καρό, το μοντέλο από τη Γαλλία, που είχε σοκάρει τον πλανήτη πρωταγωνιστώντας στη μεγάλη καμπάνια κατά της ανορεξίας.


Η Ιζαμπέλ Καρό, που και η ίδια έπασχε από την ανορεξία, είχε είχε φωτογραφηθεί γυμνή πριν από τρία χρόνια για την αφίσα-ορόσημο που είχε στόχο να αποτρέψει τα νέα κορίτσια από τη μίμηση των υπερβολικά αδύνατων μοντέλων. Πρόκειται για τις γυμνές φωτογραφίες του διάσημου Ολιβιέρο Τοσκάνι όπου φαινόταν το εξαιρετικά αδύνατο, απωθητικό, κοκαλιάρικο σώμα της και το λεπτό ωχρό της πρόσωπο με τα βαθουλωμένα μάτια και τα προτεταμένα δόντια.

Ήταν φωτογραφίες που ενοχλούσαν τους θεατές, όμως η Ιζαμπέλ Καρό δέχτηκε να γίνει η πρωταγωνίστρια της καμπάνιας κατά της ανορεξίας θέλοντας να βοηθήσει και τον εαυτό της αλλά και τα χιλιάδες κορίτσια στον κόσμο που δεν βάζουν μπουκιά στο στόμα τους για να μοιάζουν με μανεκέν...

Τα αίτια του θανάτου της Καρό που έπασχε από τη νόσο από 13 χρόνων δεν έγινα γνωστά. Το 2006 η ηθοποιός-μανεκέν έπεσε σε κώμα αφού είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 25 κιλά με ύψος 1,65.

"Νοσηλεύτηκε για 15 ημέρες για πνευμονοπάθεια ενώ το τελευταίο διάστημα έδειχνε πολύ κουρασμένη. Δεν ξέρω όμως τα ακριβή αίτια του θανάτου της", δήλωσε ο φίλος της ελβετός τραγουδιστής Βίνσεντ Μπίγκλερ, με τον οποίο επρόκειτο να γυρίσει ένα βιντεοκλίπ με θέμα την ανορεξία.

Η Καρό είχε αποφασίσει να αποσυρθεί και να ασχοληθεί περισσότερο με την υγεία της, μετά από ειδική θεραπεία που την βοήθησε να φτάσει τα 40 κιλά!

Η ίδια είχε πει για τη συμμετοχή της στην φωτογραφική καμπάνια κατά της ανορεξίας το 2007: "Θέλω να αφυπνίσω τις συνειδήσεις αυτών που δεν γνωρίζουν ότι εάν δεν τρως, αρρωσταίνεις και παθαίνεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου