Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ερντογαν: «Ρατσισμός κατά των Τούρκων» στην Κύπρο


Για άνοδο του ρατσισμού στην ελληνοκυπριακή πλευρά έκανε λόγο ο Τούρκος πρωθυπουργός με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια σε αγώνα.
Μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν δικτυακοί τόποι κυπριακών εταιρειών από χάκερ ως αντίποινα και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έκανε αναφορά στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τον αγώνα μπάσκετ του ΑΠΟΕΛ με την τουρκική Καρσίγιακα.

«Είναι ανησυχητικό να βλέπουμε ότι ο ρατσισμός και η βία κατά των Τούρκων αυξάνεται στην ελληνοκυπριακή πλευρά, ενώ εμείς εργαζόμαστε για το διάλογο και τη συμφιλίωση» δήλωσε ο Ερντογάν από το βήμα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. «Ακόμη κι ένα μεμονωμένο περιστατικό όπως αυτό δείχνει ποιος επιθυμεί την ειρήνη και ποιος δεν θέλει να δώσει μια ευκαιρία στην ειρήνη στο νησί» υποστήριξε. «Αναμένουμε πιο ικανοποιητικές δηλώσεις, ιδιαίτερα από την πλευρά της ΕΕ, τόσο σχετικά με το επεισόδιο αυτό, όσο και σχετικά με το ρατσισμό και το μίσος που αναπτύσσεται στο νησί» σημείωσε. «Η τιμωρία που επιβλήθηκε στο ΑΠΟΕΛ δεν είναι αρκετή» συνέχισε και αναφερόμενος στη FIBA, είπε ότι «αν αυτή είναι η δικαιοσύνη τους [...] θα έκαναν καλύτερα να μη μιλούν για fair play».

Η Λευκωσία καταδίκασε ομόφωνα τα επεισόδια σε βάρος της τουρκικής ομάδας μπάσκετ μετά τη λήξη του αγώνα. «Θα προσπαθήσουμε να ξεριζώσουμε το φασισμό από τις ψυχές των ανθρώπων με κάθε νόμιμο μέσο» τόνισε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε ότι μετά από πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι περίπου 20 δικτυακοί τόποι εταιρειών, που εδρεύουν στην Κύπρο, δέχθηκαν επίθεση από Τούρκους χάκερ, οι οποίοι ανήρτησαν το έμβλημα της ομάδας Πινάρ Καρσίγιακα.

ellispoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου