Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

Νέα σκληρά μέτρα και... στο βάθος εκλογές;

- Εισηγήσεις για εκλογές την Άνοιξη 
- Οι ημερομηνίες που εισηγούνται στον Γ. Παπανδρέου οι συνεργάτες του
- Οι αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα φέρνουν... λίστα
“Δεν θα γίνω όμηρος” φέρεται να λέει στους στενούς του συνεργάτες ο Πρωθυπουργός και όλα δείχνουν ότι μετά τις τελευταίες αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές να θέτουν “κόκκινες γραμμές” έχει μπει... όριο.


Πιθανή μη ψήφιση των επόμενων σκληρών νομοσχεδίων από κάποιους βουλευτές θα φέρει και νέες διαγραφές. Το όριο που φέρεται να βάζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι οι πλειοψηφία των 154 βουλευτών. Αν το ΠΑΣΟΚ οδηγηθεί σε αυτό τον αριθμό τότε πάμε σε εκλογές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News οι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου εισηγούνται δυο ημερομηνίες. Την 20η Μαρτίου ή την 3η Απριλίου, ενώ οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Πρωθυπουργό να παίρνει τις αποφάσεις του εντός των επόμενων ημερών. Ο Πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να πάει στις επόμενες εκλογές με λίστα.

Μια άλλη λύση για τον Γιώργο Παπανδρέου, με σαφώς μικρότερο κόστος για τη χώρα, είναι ένας ριζικός ανασχηματισμός.

Ωστόσο ο ανασχηματισμός αυτός θα πρέπει να ακροβατεί μεταξύ προσπάθειας ικανοποίησης εκείνων που αντιδρούν γιατί έμειναν χωρίς υπουργική καρέκλα (όπως συμβαίνει πάντα) και των ικανών που θα παράξουν το απαιτούμενο δύσκολο έργο ενόψει νέας επιθεώρησης από την τρόικα για την εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου το Μάρτιο.

Πολλοί προωθούν ωστόσο τη λύση των εκλογών για να λάβει η κυβέρνηση νέα λαϊκή εντολή για να περάσει τα νέα σκληρά μέτρα με μια κοινοβουλευτική ομάδα που θα έχει προκύψει από λίστα και θα έχει σαφώς μικρότερες αντιδράσεις. Παράλληλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι μέχρι το Μάρτιο και παρά τις αλλαγές που επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς, η Ν.Δ. Δεν θα είναι ακόμη σε θέση να διεκδικήσει “στα ίσα” τη νίκη.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου