Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Νεκρός από τον εκτροχιασμό του τρένου στον Αχλαδόκαμπο

Εκτροχιασμός-θρίλερ με ένα νεκρό και δύο τραυματίες επιβάτες σημειώθηκε αργά χτες το βράδυ στην περιοχή του Αχλαδόκαμπου Αρκαδίας.

Το μονό railbus της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ναύπλιο - Αργος - Τρίπολη εκτροχιάστηκε στις 21: 40, περίπου 500 μέτρα πριν το σιδηροδρομικό σταθμό του Αχλαδόκαμπου, από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία.

Στο τρένο επέβαιναν συνολικά επτά άτομα (τέσσερις επιβάτες και τρία άτομα προσωπικό) και όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι τρεις επιβάτες παρέμεναν εγκλωβισμένοι για αρκετή ώρα (λόγω του δύσβατου της περιοχής) μέχρι να τους ανασύρουν από το τρένο τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος.

Την Πυροσβεστική ειδοποίησε ο μηχανοδηγός του τρένου, ο οποίος κατάφερε να απεγκλωβιστεί πρώτος.

Περιπλέκονται τα αίτια

Αρμόδιοι του ΟΣΕ τόνιζαν χτες το βράδυ ότι το σημείο στο οποίο σημειώθηκε το δυστύχημα, «οι σιδηροδρομικές γραμμές είναι σε μια μεγάλη ευθεία», ενώ πρόσθεταν ότι η γραμμή ήταν καινούργια καθώς είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν περίπου ένα χρόνο.

Επίσης και το railbus είχε κατασκευαστεί πριν περίπου 5 χρόνια, γεγονός που σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΣΕ, περιπλέκει την κατάσταση ως προς τα αίτια που οδήγησαν στον εκτροχιασμό.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι δύο μπορεί να είναι οι πιθανές αιτίες για το δυστύχημα: Είτε το ανθρώπινο λάθος (κίνηση του railbus με μεγάλη ταχύτητα) είτε η καθίζηση κάποιου σημείου της γραμμής, που λόγω και της νύχτας δεν είχε εντοπιστεί.
Επί τόπου βρίσκονται εμπειρογνώμονες του ΟΣΕ προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια του εκτροχιασμού, ενώ όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω του συμβάντος όλα τα δρομολόγια στη γραμμή Κόρινθος - Αργος - Τρίπολη - Ναύπλιο καταργούνται μέχρι νεωτέρας.

http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου