Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

FTDeutschland: «Αχαλίνωτη οργή» στην Ελλάδα

Η απεργία και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια των κινητοποίησεων στην Αθήνα, με επίκεντρο την επίθεση στον πρώην υπουργό και...

 βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, απασχόλησαν και το γερμανικό Τύπο, ο οποίος φιλοξένησε δημοσιεύματα με τίτλους όπως «Η Ελλάδα παραλύει», «Γενική απεργία και βανδαλισμοί», «Επίθεση εναντίον πρώην υπουργού» κ.ά.

Αναλυτικότερα, «Απεργίες και επεισόδια παραλύουν την Ελλάδα», είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου στην ιστοσελίδα του περιοδικού Der Spiegel. «Επιτίθενται εναντίον αστυνομικών με φλεγόμενα μπουκάλια και κυνηγούν πρώην υπουργό. Οργισμένες διαμαρτυρίες κατά του προγράμματος περικοπών συγκλονίζουν την ελληνική πρωτεύουσα. Οι κινητοποιήσεις εντείνονται», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο.

«Αιματηρές συγκρούσεις στην Αθήνα. Μια χώρα βυθίζεται στο χάος. Οδομαχίες, απεργίες, βανδαλισμοί. Η οργή στην Ελλάδα δεν έχει πλέον όρια», γράφει η εφημερίδα Bild.

«Αχαλίνωτη οργή», τιτλοφορείται το σχετικό δημοσίευμα στη γερμανική έκδοση των Financial Times. «Η οργή των Ελλήνων για το πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησής τους είναι μεγάλη. Υπεύθυνους για την άθλια κατάστασή τους δεν καθιστούν μόνο τους πολιτικούς της σημερινής κυβέρνησης. Εξοργισμένοι Αθηναίοι επιτέθηκαν χθες κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη, με μπουνιές, πέτρες και ξύλα. ‘Κλέφτες! Ντροπή σας!, φώναζαν οι περίπου 200 αριστεροί διαδηλωτές μπροστά στο κτίριο της Βουλής», σημειώνει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου