Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

H Ζωή στο κόκκινο

Το κόκκινο είναι το χρώμα του αίματος, συμβολίζει το πάθος, τη φωτιά, τον έρωτα και το μίσος. Σε ορισμένες θρησκείες της Ανατολής το κόκκινο υποδηλώνει τύχη και ευημερία. 

Στη φύση το κόκκινο συναντιέται παντού, από τα αστέρια που σβήνουν μέχρι τα φύλλα ενός δέντρου που πέφτουν. Δείτε την φύση και τον άνθρωπο να δημιουργεί σε αποχρώσεις του κόκκινου....








Ενα εντυπωσιακό κόκκινο κοράλι απλώνεται πίσω απο ένα χρυσόψαρο damselfish στα νερά του νησιού Namenalala των Φίτζι


Πλούσιες κόκκινες κουρτίνες και λαμπερά φανάρια μεταμορφώνουν μια βραχώδη σπηλιά σε μια μαγική γαμήλια αίθουσα στην επαρχία Hubei της Κίνας. Το κόκκινο είναι το παραδοσιακό χρώμα για τις γαμήλιες εορτές στην Κίνα. 

Στο εθνικό πάρκο Waterton Lakes της Αλμπέρτα, τα ορμητικά νερά περνούν απο τους πλούσιους σε σίδηρο βράχους  σχηματιζοντας ένα ποταμάκι χρωματισμένο απο το κόκκινο της σκουρίας. .

Η λίμνη Magadi στην Κένυα αποκτά ένα πορφυρό χρώμα λόγω ενός βακτηρίου, το οποίο αναπτύσσεται μετά από μια καταιγίδα. Τα εξαιρετικά αλμυρά αλκαλικά νερά της λίμνης δεν ευνοούν την ανάπτυξη πολλών ειδών, τα νερά της όμως είναι το αγαπημένο σημείο για τα πουλιά που ζουν γύρω απο τα νερά της.

Το σκοτάδι απλώνεται και δίνει ένα κοκκινωπό χρώμα στα χορτάρια που ευδοκιμούν στη παραλία Saxis της Βιρτζίνια.

Ενα μοναχικό κόκκινο φύλλο σφενδάμου πάνω στον πεσμένο κορμό ενός δέντρου στο εθνικό πάρκο Acadia του Μέιν. Στις Η.Π.Α. ευδοκιμούν 90 διαφορετικά είδη σφενδάμου. 

Στο Meknès του Μαρόκου μια λαμπερή αψίδα και οι κόκκινοι τοίχοι σχηματίζουν μια κορνίζα για τον μιναρέ του τζαμιού Al Berdain. O φωτισμός της αψίδας δημιουργεί μια ημισέληνο που είναι το παραδοσιακό σύμβολο του Ισλάμ. 

Η φευγαλέα σκιά ενός παιδιού στο Welkom της Νοτίου Αφρικής 

Ενα κόκκινο αυτοκίνητο κάθεται σε ένα βρώμικο και εγκαταλελειμμένο παράδρομο στο κομμουνιστικό Ανατολικό Βερολίνο.  

Μια γκέισα στο Κιότο της Ιαπωνίας βάζει το κόκκινο κραγιόν της για να ολοκληρώσει   το παραδοσιακό μακιγιάζ της. Συγχρονες γκέισες συνεχίζουν το αρχαίο επάγγελμα. 

Ένα δέντρο  ποικιλίας σφενδάμου έχει γεμίσει με φύλλα σε κατακόκκινο χρώμα, σαν να φλέγονται! 


Μαθητές στη Ταιπέι έχουν μαζευτεί για να γιορτάσουν την εθνική γιορτή του Ταιβάν τη γιορτή του διπλού δέκα (Double Ten), καθώς στις 10 Οκτωβρίου (10.10) του 1911 μια επανάσταση τερμάτισε τη τελευταία δυναστεία που εξουσίαζε το Ταιβάν.

απο το National Geographic






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου