Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Tα διεθνή μέσα για την έκρηξη στην Αθήνα

Αναφορά στην έκρηξη στο Πρωτοδικείο Αθηνών κάνουν από το πρωί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το CCN λέει ότι «δυνατή βόμβα εξεράγει στο κέντρο της Αθήνας. Η έκρηξη έγινε 40 λεπτά μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Η προειδοποίηση έδωσε την δυνατότητα στην Ελληνική Αστυνομία να εκκενώσει το κτήριο». Το κανάλι αναφέρει ότι ο μηχανισμός ήταν παγιδευμένος σε ένα κλεμμένο μηχανάκι του οποίου δόθηκε και η πινακίδα στο τηλεφώνημα. « Ένα σύννεφο καπνού είναι ορατό σε όλο το κέντρο» καταλήγει το αμερικανικό δίκτυο.



To Reuters αναφέρει : «Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωϊ της Πέμπτης έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών, προκαλώντας ζημιές σε οκτώ αυτοκίνητα, χωρίς να αναφερθούν τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μηχανάκι που ήταν παρκαρισμένο έξω από το κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου στην οδό Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους. Η αστυνομία είπε ότι είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε τηλεοπτικό σταθμό και είχε εκκενώσει την περιοχή. Ο εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα και τζάμια", είπε αξιωματούχος της αστυνομίας που δεν ήθελε να κατονομαστεί».
Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» δημοσιεύει μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων από τη περιοχή της έκρηξης. Αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα από τις αρχές Νοεμβρίου βρίσκεται στο στόχαστρο συντονισμένων επιθέσεων, υπενθυμίζοντας την υπόθεση των τρομοπακέτων σε πρεσβείες και δημόσιους στόχους στο κέντρο της Αθήνας.
Για εκτεταμένες υλικές ζημιές κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και σημειώνει ότι «η Ελλάδα έχει μια παράδοση δεκαετιών σε χτυπήματα που προέρχονται από ομάδες αριστερών».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου