Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας από 13 Ιανουαρίου


Ταινίες βραβευμένες, με διάσημους σταρ και σημαντικές ερμηνείες, έρχονται την εβδομάδα από 13 Ιανουαρίου στις αίθουσες. Χαβιέρ Μπαρδέμ δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο Βιutiful του Ινιαρίτου, ενώ οι… τουρίστες Τζόνι Ντεπ και Αντζελίνα Τζολί μπλέκονται σε ένα κυνηγητό με φόντο τα κανάλια της Βενετίας.




Biutiful
BiutifulΔραματική 2010, Ισπανία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 148'
Ο Ουξμπάλ ανακαλύπτει πως του απομένουν μόνο μερικοί μήνες ζωής και αποφασίζει να βάλει σε τάξη το χάος της ζωής του. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του αυτής, περιπλανιέται στις φτωχογειτονιές και στον υπόκοσμο της Βαρκελώνης, ανάμεσα σε μετανάστες, συμμορίες και εμπόρους ναρκωτικών.


Αίθουσες προβολής
The Τourist
The TouristΠεριπέτεια 2010, ΗΠΑ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 103'
Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ευρώπη, με στόχο να ξεπεράσει μία ερωτική απογοήτευση, ο Φρανκ (Τζόνι Ντεπ) βρίσκεται ξαφνικά να φλερτάρει με την Ελίζ (Αντζελίνα Τζολί), μία εντυπωσιακή γυναίκα που εσκεμμένα μπαίνει στο δρόμο του. Με φόντο τις μαγευτικές τοποθεσίες της Βενετίας και του Παρισιού, το ειδύλλιο του Φρανκ και της Ελίζ παίρνει σύντομα διαφορετική τροπή, καθώς και οι δυο βρίσκονται άθελά τους αντιμέτωποι με ένα κυνηγητό ζωής και θανάτου.
Αίθουσες προβολής

Άπνοια
ApneaΔραματική 2010, Ελλάδα, Έγχρωμη, Διάρκεια: 90'
O Δημήτρης, ένας 23χρονος κολυμβητής, βουτάει στο νερό μιας σκοτεινής πισίνας μετά την επιτυχία του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχει εκπληρώσει το όνειρο της ζωής του αλλά νιώθει πιο κενός από ποτέ. Όπως το σώμα του επιπλέει στην επιφάνεια του νερού, εικόνες και μνήμες πλημυρίζουν το μυαλό του, θυμίζοντας του την σχέση του με την Έλσα, μια περιβαλλοντική ακτιβίστρια που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.
Αίθουσες προβολής

Κάθε ψέμα κρύβει μια αλήθεια
Kawasaki’s roseΚοινωνική 2010, Τσεχία, Έγχρωμη
Ο διακεκριμένος ψυχίατρος Πάβελ Γιόσεκ πρόκειται να τιμηθεί με το «Memory of the Nation» από την κυβέρνηση της Τσεχίας, για το επιστημονικό έργο του και την προσφορά του στην πατρίδα. Τόσο η όμορφη γυναίκα του όσο και η γοητευτική κόρη του είναι πολύ χαρούμενες για αυτό το βραβείο.
Όμως ο Λούντεκ, ο γαμπρός του, ο οποίος εργάζεται στην ερευνητική ομάδα που κινηματογραφεί τη ζωή του Πάβελ, ανακαλύπτει ότι ο πεθερός του βρισκόταν στη λάθος πλευρά της ιστορίας πίσω στα χρόνια της Κομμουνιστικής Τσεχοσλοβακίας.
Ο Πάβελ, παρά την επικείμενη βράβευσή του, δεν είναι και τόσο ηθικά άμεμπτος όσο πολλοί πιστεύουν, καθότι στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες ενώ στη συνέχεια συμπορεύτηκε με το καθεστώς που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Η οικογένεια του Γιόσεκ και οι κοντινοί τους φίλοι προσπαθούν τώρα να δουν πως θα διαχειριστούν αυτά τα θέματα, που θα προκύψουν.
Αίθουσες προβολής

Submarino
Δραματική, Μυστηρίου, Θρίλερ 2010, Δανία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 105
Ο Νικ και ο μικρότερος αδερφός του, δεν έχουν τελειώσει ακόμη το δημοτικό σχολείο, και ήδη έχουν σκληραγωγηθεί από τη φτώχεια, την κακομεταχείριση και το αλκοόλ. Ωστόσο, βρίσκουν τη χαρά στο πρόσωπο του νεογέννητου αδερφού τους. Αντικαθιστούν επάξια την αδιάφορη και αλκοολική μητέρα τους στη φροντίδα του. Αν και μικρής διάρκειας, αυτή η ηλιαχτίδα ελπίδας θα τους στοιχειώνει μέχρι την ενηλικίωση τους.

Ο τριαντάχρονος πλέον Νικ, μένει μόνος σʼ ένα ζοφερό σπίτι σε κατάσταση εξαθλίωσης. Είναι ανίκανος να ελέγξει τον θυμό του, και η ανικανότητα να έρθει κοντά στον αδερφό του, τον θυμώνει ακόμη περισσότερο. Η σχέση του με τη γειτόνισσα Σόφι, μένει επιφανειακή καθώς αδυνατεί να δεθεί μαζί της. Για εκείνη, το μόνο που θα την κάνει ευτυχισμένη είναι να αποκτήσει και πάλι την κηδεμονία του γιου της. Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο μπορεί να επικοινωνήσει εν μέρει, είναι ο υπέρβαρος σεξομανής αδερφός της πρώην κοπέλας του Άνα, Ιβάν.

Ωστόσο, αρνείται να δει την πραγματικότητα για την ψυχασθένεια του Ιβάν. Για τον αδελφό του Νικ, τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από τον εξάχρονο γιο του, Μάρτιν. Η εξάρτηση του όμως, δεν τον αφήνει να είναι ένας υπεύθυνος γονιός. Παρά το γεγονός ότι κινδυνεύει να χάσει την κηδεμονία, αγοράζει ναρκωτικά πριν καν φροντίσει για το φαγητό του παιδιού του. Όταν θα κληρονομήσει τη νεκρή μητέρα του, τα πράγματα δείχνουν λίγο καλύτερα, αλλά ακόμη και τότε, θα τα χρησιμοποιήσει για να πουλήσει ο ίδιος ναρκωτικά. Όσο κι αν ισχυρίζεται ότι το έκανε για το καλό του γιου του, η επικίνδυνη συμπεριφορά του θα οδηγήσει στην απώλεια της κηδεμονίας του.

Τα δύο αδέλφια έχουν περάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να αγαπήσουν, να ξεχάσουν, να καταλάβουν. Η επανασύνδεση τους θα τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν είναι υπαίτιοι οι ίδιοι για τα πάντα.
Αίθουσες προβολής

Zeitgeist: Προχωρώντας μπροστά
Zeitgeist, Moving ForwardΝτοκιμαντέρ 
    Σε αυτές τις γραμμές το ντοκιμαντέρ ασχολείται με τον πολιτιστικό σχετικισμό και την παραδοσιακή ιδεολογία και να προχωρήσουμε προς τις κεντρικές, απολύτως σημαντικές, εμπειρικές ιδιότητες της ανθρώπινης και κοινωνικής επιβίωσης, προεκτείνοντας τους αμετάβλητους φυσικούς νόμους σε ένα νέο βιώσιμο κοινωνικό παράδειγμα που ονομάζεται “Οικονομία βασισμένη στους πόρους “.
    Αίθουσες προβολής

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου