Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Η δίκη του 16χρονου Έλληνα "φονιά" στη Νέα Υόρκη

Μια ιστορία βγαλμένη από ταινία thriller είναι εκείνη που αφόρα έναν 16χρονο Έλληνα, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός πασίγνωστου ραδιοφωνικού παραγωγού και δημοσιογράφου του ABC. Ο Γιάννης Κατέχης από το Κουίνς συνελήφθη το Μάρτιο του 2009 κατηγορούμενος ότι έσφαξε με πενήντα μαχαιριές τον 47χρονο δημοσιογράφο Τζορτζ Γουέμπερ.

Τον Μάρτιο του 2009 ένας εργάτης του μετρό, είδε τον Γιάννη Κατέχη να αιμορραγεί. Ειδοποίησε ασθενοφόρο. Στο νοσοκομείο είπε ότι τα τραύματα στην παλάμη του ήταν από σπασμένο μπουκάλι.
Αργότερα όμως όταν η αστυνομία τον ανέκρινε τα κομμάτια του παζλ που ήθελε να ενώσει δεν ενώνονταν. Τότε εκείνος ομολόγησε πως είχε σκοτώσει τον δημοσιογράφο. Στην πρώτη δίκη που έγινε ο συνήγορος του νεαρού υποστήριξε: «Όταν του έδεσε τα πόδια, ο Ουέμπερ κούνησε εναντίον του μικρού ένα μαχαίρι κι εκείνος πανικοβλήθηκε και το άρπαξε, γι’ αυτό τραυματίστηκε βαθιά στην παλάμη. Το θανατηφόρο τραύμα στον λαιμό του θύματος προκλήθηκε πάνω στην πάλη τους. Ήταν αυτοάμυνα… Ακόμη κι αν δικάζεται ως ενήλικος, δεν θα μπορούσε να συναινέσει σε κανενός είδους σεξουαλική πράξη με έναν ενήλικο άντρα! Το θύμα τον πότισε με αλκοόλ και κάτι που ο Κατέχης νόμιζε ότι ήταν κοκαΐνη, προσπαθώντας να κάνει κάτι 1000% ανήθικο και παράνομο».
Οι ένορκοι  δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμπέρασμα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έκανε το έγκλημα. Τώρα με νέο δικηγόρο θα ισχυριστεί ότι διέπραξε τον φόνο υπό αφόρητη ψυχολογική πίεση. Αν οι ψυχίατροι συμφωνήσουν, η ποινή του δεν θα είναι μεγαλύτερη των 25 ετών.
 
Στην προσωπική του σελίδα στο ΜySpace ο Τζον Κατέχης είχε ποζάρει με ένα τεράστιο μαχαίρι και έγραφε πως είναι εθισμένος στην αδρεναλίνη, του αρέσουν οι άγριες καταστάσεις. Επίσης, έγραφε για τον εαυτό του: «Είμαι σατανιστής, εξτρεμιστής, αναρχικός και σαδομαζοχιστής! Όσο μου δείχνετε σεβασμό, θα σας δείχνω κι εγώ. Αν δεν με σέβεστε, θα σας σπάσω τον λαιμό».
Οι Ελληνες γονείς του ανήλικου δολοφόνου υποστήριξαν από την αρχή ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου