Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας απο 20-26 Ιανουαρίου


Δύο νέες ελληνικές ταινίες, μία κωμωδία και ένα αθλητικό βιογραφικό δράμα βγαίνουν για πρώτη φορά στους κινηματογράφους αυτή τη βδομάδα και μας περιμένουν να τις παρακολουθήσουμε.
Αναλυτικά οι νέες ταινίες της εβδομάδας



( ** ) The Fighter
Toυ Ντέιβιντ. Ο Ράσελ. Αθλητικό βιογραφικό δράμα, 2010, Η.Π.Α. 1 ώρα και 55 λεπτά.

 
Ταινία βραβείων και ερμηνειών, το The Fighter του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ (three kings) παρακολουθεί τη σχέση δυο αδερφών μποξέρ, με φόντο τον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόσμο του μποξ. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος κέρδισε και Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Ντίκι Έκλαντ, ενός μποξέρ από την Μασαχουσέτη που κατέληξε να εθιστεί στο κρακ και την κοκαΐνη και ο Μαρκ Γουόλμπεργκ στο ρόλο του «Ιρλανδού» Μίκι Γουόρντ. Χρυσή Σφαίρα Β΄γυναικείου ρόλου κατέκτησε και η Μελίσα Λίο (Άλις Γουόρντ).


( * ) Το δίλημμα / The dilemma
Του Ρον Χάουαρντ. Κωμωδία, 2010, ΗΠΑ. 1 ώρα και 52 λεπτά

Δύο συνεργάτες και στενοί φίλοι φαίνεται πως έχουν βρει τις γυναίκες της ζωής τους. Μέχρι τη στιγμή που ο ένας ανακαλύπτει πως η γυναίκα του κολλητού του τον απατά. Και εκεί τίθεται το μεγάλο δίλημμα: να του αποκαλύψει την αλήθεια και να του καταστρέψει το γάμο ή να τον αφήσει να ζει μέσα στο ψέμα; Ταινία του Ρον Χάουαρντ με τους Βινς Βον, Κέβιν Τζέιμς, Τζένιφερ Κόνελι, Γουινόνα Ράιντερ




( ** ) 45m2
Του Στράτου Τζίτζη. Δραματική, Ελλάδα, 2010. 1 ώρα και 20 λεπτά

Ο Στράτος Τζίτζης φτιάχνει μια ταινία για τη γενιά των 600 ευρώ. Ο σκηνοθέτης ακολουθεί μια νεαρή πωλήτρια και τις προσπάθειές της να ανεξαρτητοποιηθεί. 45 τετραγωνικά ευτυχίας. Για Χριστίνα είναι μονόδρομος. Πίσω της μια υπερβολικά προστατευτική μητέρα και μια βαρετή σχέση. Στις δυσκολίες που θα έρθουν η Χριστίνα θα έχει συντροφιά μερικά βιβλία, μουσικές και μια γάτα που έχει αφήσει πίσω του ο προηγούμενος ενοικιαστής των 45 τετραγωνικών της.


Το πέταγμα του κύκνου
Του Νίκου Τζίμα. Δραματικο θρίλερ, 2010, Ελλάδα / Η.Π.Α.

Μια διεθνής παραγωγή με επίκεντρο την ιστορία ενός «golden boy», που επιλέγει την ταχύτητα, το κέρδος έρχεται στις αίθουσες δια χειρός Νίκου Τζίμα. Ο Αλέξης συνειδητοποιεί ότι η εταιρεία του είναι ανάμεσα στις υπεύθυνες για μια τεράστια οικολογική καταστροφή με πολλά ανθρώπινα θύματα. Ο Αλέξης αισθάνεται παγιδευμένος, καθώς γύρω του εξελίσσεται ένα θρίλερ διαπλοκής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου