Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Βίασαν 50 γυναίκες για «εκδίκηση»


Απίστευτη κτηνωδία στο Κονγκό

Ο θάνατος ενός Κονγκολέζου στρατιώτη, αποτέλεσε αφορμή για ένα απίστευτο ξέσπασμα κτηνωδίας σε βάρος γυναικών στην πόλη Φίζι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, την 1η Ιανουαρίου, αμέσως μετά το θανάσιμο τραυματισμό του Κονγκολέζου, στρατιώτες μετακινήθηκαν στο κέντρο της πόλης και λεηλάτησαν και βίασαν 50 τουλάχιστον γυναίκες για να πάρουν την «εκδίκησή» τους… Ακολούθησαν οι συλλήψεις οκτώ στρατιωτών, αλλά και ενός στρατηγού, που κατηγορούνται για τις επιθέσεις.

«Τα γεγονότα στην Φίζι αποτελούν ένα ακόμα παράδειγμα των συνεπειών από την εικονική ασυλία που απολαμβάνουν οι δυνάμεις του Κονγκό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία και προσθέτει: «Η αποτυχία να παραπέμπονται οι στρατιωτικές δυνάμεις του Κονγκό όταν δεν καταφέρνουν να εξασκήσουν τον προστατευτικό τους ρόλο ή διαπράττουν οι ίδιες εγκλήματα ενθαρρύνει περαιτέρω παραβιάσεις».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν ανάλογες κτηνωδίες στο Κονγκό, όπου οι γυναίκες πέφτουν θύματα βιασμών καθημερινά, περιπτώσεις που σπάνια καταλήγουν στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου