Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου: Απεργία και στάσεις


Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, οι φαρμακοποιοί, οι μηχανικοί και οι δικηγόροι κάνοντας δύσκολες τις μετακινήσεις, τις συναλλαγές αλλά και τις αγορές.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνει αύριο η Αθήνα για τρεις- και πλέον- ώρες, καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 3:30 το μεσημέρι..

Σημειώνεται ότι δεκάδες ακόμη δρομολόγια του ΟΣΕ αναμένεται να ματαιωθούν, ύστερα από την48ωρη απεργία που εξήγγειλε, για σήμερα και για αύριο, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.
Την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας (8.30 έως 12.30) αποφάσισαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την προσεχή Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου. Αυτό θα γίνει σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς εκείνη την ημέρα θα συζητηθεί η υπόθεση των συμβασιούχων του δημοσίου στον Αρειο Πάγο (για όσους απασχολούνται με συμβάσεις στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα).

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η 4ωρη στάση στόχο έχει την διευκόλυνση των εργαζομένων για τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το πρωί της Πέμπτης στον Αρειο Πάγο, όπου θα συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Έτσι λοιπόν, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις παρά το γεγονός ότι ο διάλογος με το υπουργείο Υποδομών για τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και στον ΟΣΕ-Προαστιακό ξεκινούν οι εργαζόμενοι το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 19-20 Ιανουαρίου.

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο.
Καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης καταργούνται περίπου 30 δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένα δρομολόγια που επρόκειτο να αναχωρήσουν την Παρασκευή.

Τριήμερα «λουκέτα» βάζουν οι φαρμακοποιοί την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή με… επανάληψη τις ίδιες μέρες της άλλης εβδομάδας ως απάντηση στην δήλωση του υπουργού Υγείας, Α. Λοβέρδου, ο οποίος υπογράμμισε «ο διάλογος τελείωσε και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Τετάρτη στην Βουλή». Ο κλάδος των φαρμακοποιών απειλεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ τα φαρμακεία του Πειραιά παραμένουν κλειστά και σήμερα.

Την ίδια «γραμμή» ακολουθούν και οι δικηγόροι, που ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τα καθήκοντα τους, πλην του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο κλάδος αντιδρά στην άρση των γεωγραφικών περιορισμών στην άσκηση των καθηκόντων.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας κήρυξε για την Παρασκευή απεργία 24ωρης διάρκειας σε αντίδραση για το νομοσχέδιο που αφορά την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ.

Η κινητοποίηση θα αρχίσει στις 00:01 της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου και θα λήξει στις 23:59 της ίδιας ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κηρύξει παράνομη την απεργία της ΟΣΥΠΑ για σήμερα, Τετάρτη.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι με το νομοσχέδιο απαξιώνεται η ΥΠΑ και ξεπουλιούνται δημόσια αεροδρόμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου