Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Νέα εβδομάδα Παθών των Αθηναίων - Στάσεις εργασίας και κρίσιμες αποφάσεις


Μέχρι στιγμής μόνο οι εργαζόμενοι στο Μετρό και το Τραμ έχουν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις όσο κρατάει ο διάλογος.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει γιαΔευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη στάσεις εργασίας 11 το πρωί με τρισήμιση το μεσημέρι και 11 με 3 αντίστοιχα, ενώ οι εργαζόμενοι στονΗΣΑΠ ανακοίνωσαν στάση εργασίας την Τρίτη 12 με 4 το απόγευμα.

Με το χειρόφρενο ανά χείρας, το πόδι στο γκάζι και με κόκκινες γραμμές τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναμένεται να προσέλθουν στο διάλογο επί του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες, αν και η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος με ομηρία το επιβατικό κοινό.

Το πιθανότερο είναι η πρώτη επαφή της ηγεσίας του ΥΥΜΔ να γίνει αύριο ή την Τρίτη με τους συνδικαλιστές του Μετρό και του Τραμ. 

Ο υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας, έστειλε νέο τελεσίγραφο στους εργαζόμενους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.
 

Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο κ. Ρέππας τονίζει ότι " στόχος του υπουργείου είναι η εξυγίανση και η αναδιοργάνωση των φορέων, ώστε να έχουν προοπτική και μαζί με αυτούς να αισθάνονται ασφαλείς και οι εργαζόμενοι". 
Και προσθέτει, "αν αφήσουμε ανοιχτή την πόρτα για ιδιωτικοποιήσεις ζημιογόνων φορέων, τότε ακολουθούν απολύσεις".

Παράλληλα ο κ. Ρέππας στέλνει και ένα μήνυμα προς τους συνδικαλιστές λέγοντας ότι "τα στερεότυπα του συνδικαλισμού βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την εποχή που μπήκαμε και πως αντί να κάνουμε το προσωπικό πρόβλημα εθνικό ζήτημα, να κάνουμε το εθνικό ζήτημα προσωπικό πρόβλημα". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου